4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Büyükşehir Belediyesi'nde atama

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde KUDEB ve Şehir Planlama Şube Müdürü olarak görev yapan Ayşe Önder, Etüd ve Projeler Daire Başkanı olarak atandı.

Yaklaşık 3 yıldır görev yapan yüksek mimar Ayşe Önder'in, Büyükşehir Belediyesi'nin ilk kadın daire başkanı olduğu belirtildi.

Açıklamada, “1993 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nden mezun olan Ayşe Önder, Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Yapı Anabilim Dalı'nda yüksek lisansını yaptı. Tarihi Kentler Birliği'nde mimar olarak görev yapan Önder, 3 yıldır KUDEB ve Şehir Planlama Şube Müdürlüğü görevini yürütüyordu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından devam ettirilen Tavukçu Mahallesi Kayseri Evleri Restorasyon Projeleri'nin müellifliğini de yapan yüksek mimar Önder, ayrıca Kayseri İç Kalesi'nin kültür ve sanat ortamına dönüştürülmesi için açılan Ulusal Mimarlık Yarışması'nın da raportörlüğünü yürütüyor. Kent Estetik Kurulu üyesi de olan Ayşe Önder'in dergi ve gazetelerde yayınlanmış makaleleri ile çeşitli sempozyumlarda sunulmuş bildirileri de bulunuyor. Bir çocuk annesi olan Önder, İngilizce biliyor” denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 14:52:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?