5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Büyükşehir ünlüleri Kayseri'ye getirdi

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİLYESİ ÜNLÜLERİ KAYSERİ'YE GETİRDİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, müzik dünyasının ünlülerini Kayseri'ye getirdi

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Kayseri'ye gelerek konser veren ünlü sanatçılar, Kayserili sanatseverlere müzik dolu bir yıl yaşattı. Yılın ilk konuk sanatçısı halk müziğinin sevilen sesi Hüseyin Turan oldu. 19 Ocak 2009 Pazartesi günü Şehir Tiyatrosu'nda bir konser veren Turan, izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı.

20 Şubat 2009 Cuma günü ise TRT 'Akşam Sefası Sanatçıları' konuk olarak katıldıkları programda Türk Sanat Müziği'nin birbirinden güzel eserleriyle sanatseverlerle birlikte oldular. Kadir Has Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen konser programına Alp Arslan, Bahadır Özüşen, Tuğçe Becerikli, Bekir Ünlüataer, Esra İçöz, Seda Gökkadar Beyaz, Mahsem Özşimşir Eyiler ve Nusret Yılmaz gibi TRT sanatçıları katıldı.

15 Mart'ta ise Emre Altuğ sevenleriyle Erciyes'te buluştu. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Kar Şenliği'nde sahne alan Altuğ, seslendirdiği parçalarla Erciyes'in soğuk havasını ısıtmasını bildi.

15 Nisan 2009 günü Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle tasavvuf musikisi konseri veren Mehmet Kemiksiz davetlileri ruhun derinliklerine taşıdı. Ayrıca 24 Nisan 2009 Cuma günü Şehir Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen Klasik Türk Sanat Müziği konser programında sanatçısı Melahat Gülses sevenleri ile bir araya geldi.

24 Kasım 2009 Salı Şehir Tiyatrosu'nda gerçekleşen konserde, Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İstanbul Klasik Türk Müziği Korosu sahne aldı ve Şef Fatih Salgar yönetiminde ünlü bestekar Münir Nureddin Selçuk'un eserlerini seslendirdi. Bu yılın son sanatçısı ise 25 Aralık 2009 Cuma günü bir konser veren TRT İstanbul Radyo Sanatçısı Umut Akyürek oldu. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda gerçekleşen konsere çok sayıda vatandaş katıldı.

Bunların yanı sıra Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Kayseri Ticaret Odası'nın yanı sıra diğer oda ve derneklerin katkısıyla düzenlenen Uluslararası Pasuma Festivali'nde de ünlü sanatçılar Sibel Can ve Ferhat Göçer sahne aldı. Ekim ayına damgasına vuran festival için Kayseri'ye gelen sanatçılar, iki ayrı akşam müzikseverlerle buluştu.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİLYESİ ÜNLÜLERİ KAYSERİ'YE GETİRDİ
KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİLYESİ ÜNLÜLERİ KAYSERİ'YE GETİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 16:22:02
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 16:39:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?