5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Büyükşehir yatırımlarına öğrenci ilgisi

Kayseri Mehmet Kemal Dedeman İlköğretim Okulu öğrencilerine uygulamalı raylı sistem eğitimi verildi.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından Mehmet Kemal Dedeman İlköğretim Okulu öğrencilerine raylı sistem tanıtımı, araçlara biniş ve iniş ile güvenlik önlemlerini kapsayan uygulamalı brifing verildi.

Raylı sistem araçlarına ilk kez binen öğrencilerin oldukça heyecanlı oldukları gözlendi. Raylı sistemin şehirdeki ulaşım kalitesini yükselteceğini belirten öğrenciler, kendilerine verilen eğitimle daha güvenli yolculuk yapacaklarını söylediler.

ADAPTASYON ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde halen test sürüşleri devam eden ve kısa bir süre sonra tam kapasite çalışmaya başlayacak olan raylı sisteme, vatandaşların adaptasyonunu sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda raylı sistem araçlarının tanıtımının yanı sıra güvenlik önlemlerini de içeren broşürler hazırlanarak vatandaşlara dağıtılıyor.

BİR GRUP ÖĞRENCİ DE STADYUMDA

Öte yandan Gazipaşa İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencileri ve öğretmenleri de yetkililerin nezaretinde Kadir Has Stadyumu'nu gezdiler. Stat yetkililerinin özel ilgi gösterdiği miniklere, stadın bölümleri tek tek gezdirildi. Meraklı gözlerle etraflarını inceleyen minikler sordukları sorularla şaşırtırken, merak ettikleri konularda kendilerine bilgi verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 19:38:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?