5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Büyükşehir'den Ersoy'u anma programı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde İstiklal Marşı'nın kabul edilişinin 88. yıldönümü münasebetiyle “İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy” konulu konferans düzenlendi.

Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen konferans İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Türk askerinin kahramanlığı neticesinde yazılan İstiklal Marşı'nın birçok ülkeye örnek olduğunu ifade ederek, her yıl olduğu gibi bu yıl da İstiklal Marşı'nın kabul yıldönümü dolayısıyla bu konferansı düzenlediklerini belirtti.

Daire Başkanı Durukan'ın ardından kürsüye gelen Kayseri Vali Yardımcısı Ali Mantı ise, böyle anlamlı bir günde bu programın düzenlenmesinden son derece mutluluk duyduğunu ifade ederek, programın hazırlanmasına emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki olmak üzere herkese teşekkür etti.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Erciyes Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Nevzat Özkan da, İstiklal Marşı'nın yazılma süreci ve Şairi Mehmet Akif Ersoy hakkında ayrıntılı bilgi aktardı. Prof. Dr. Özkan, konuşmasını Ersoy'un 'Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmak zorunda bırakmasın' diye tamamladı.

Öğrencilerin yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri'nden subayların da katıldığı konferansta, Daire Başkanı Durukan tarafından Prof. Dr. Özkan'a plaket takdim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 18:24:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?