5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Büyükşehir'den Korkmaz'a tepki

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, MHP Kayseri İl Başkanı Süleyman Korkmaz'ın raylı sistem konusunda yapmış olduğu açıklamalara tepki göstererek, “Sistemin gecikmesini dillerine dolayıp buradan siyasi rant elde etmeye kalkışmaları, ne tür bir siyasi ahlakın tezahürüdür kamuoyunun idrakine sunuyoruz” denildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, “MHP İl Başkanı Sayın Süleyman Korkmaz, ne zaman parti içi dengelerin arasında sıkışıp kalsa girdiği cendereden kurtulmak için Büyükşehir Belediyesi'nin bir hizmetine çamur atıyor ve çıkış yolu arıyor. Bu psikolojik durumunun son yansıması olarak da dün yapmış olduğu yazılı açıklama karşımızda duruyor. Sayın Korkmaz açıklamasında gecikmeler nedeniyle raylı sistemin 64 milyon TL zarar ettiğinin hesabının dökümünü yapmış. Hesapsızlığı, hesap bilmezliği bu açıklamada o kadar sırıtıyor ki anlatmaya kelimeler yetmez. Sayın Korkmaz ve o siyasi çizginin resmi temsilcilerinin ta başından itibaren, raylı sisteme kökten karşı olduklarını deklare etmelerine ve yapımını engellemek için her türlü angajmana girmelerine rağmen sistemin gecikmesini dillerine dolayıp buradan siyasi rant elde etmeye kalkışmaları, ne tür bir siyasi ahlakın tezahürüdür kamuoyunun idrakine sunuyoruz. Sayın Kormaz 'Yanan tramvay değil halkın parası' diye açıklama yapmış. Demagojinin dik alasını yapmış. Bir kere raylı sistemde deneme sürüşleri yapılıp sistem rantabl bir şekilde işleyene kadar, araçlar dahil tüm sistem yüklenici firmaların sorumluluğu altındadır. Adı üzerinde 'Deneme Sürüşleri' yapılmaktadır. Deneme sürüşü niçin yapılır? Muhtemel arızaların tespiti, önceden önleminin alınması, normal işletme sürecinde aksaklıkların minimize edilmesi için yapılır. Ortaya çıkan arızaların giderilmesi dahil deneme sürecinde oluşabilecek her türlü giderin, belediye ya da belediyenin ilişkisi dahilinde olan her hangi bir şirket tarafından ödenmesi söz konusu değildir zaten, ödenmez de. Bu husus tarafından bilinen bir gerçektir” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada Süleyman Korkmaz'a da seslenilirken, şu görüşlere yer verildi:

“Buradan Sayın Korkmaz'a sesleniyoruz; sizin tabirinizle tramvayın yani Kayseri Raylı Sistemi'nin hesabını biz üç ay önce Kayseri halkının huzurunda verdik ve rekor bir hüsn-ü niyet ve kabulle ibra edildik. Kayserililer, sizin iddialarınıza, demogojilerinize, yanlış bilgilendirmelerinize değil bizim ortaya koyduğumuz yüzlerce hizmete, yatırıma ve gerçeklere inandı. Bunun sonucunda da oylarıyla 'hizmete devam' dedi. Siz Kayserililerin, hatta ülkücülerin size olan güvensizliğinin, yaşanan seçim yenilgisinin hesabını yapacakken kalkmış, halkımız tarafından ibra edilmiş işlerimizi karalamakla meşgulsünüz. Sayın Korkmaz, biz Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak ne yaptığımız biliyoruz. Gerek raylı sistem konusunda gerekse diğer tüm büyük yatırım ve projelerimizde adımımızı bilerek, düşünerek ve hesaplayarak atıyoruz. Planlı ve programlı şekilde işlerimizi takip ediyoruz. Raylı sistemde de verdiğimiz tarih ve süreçler işliyor. İnşallah ağustos ayından itibaren deneme sürüşleri tamamlanacak ve raylı sistem şehir içinde yolcu taşımaya başlayacak. Kayseri halkı, Türkiye'nin en iyi, en rantabl ve en ucuz raylı sistemi ile tanışıp hızlı ve konforlu şekilde yolculuk yapmanın keyfini yaşayacak. Sizi de bu coşkuya katılmaya davet ediyoruz."
 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 16:28:38
Güncelleme :9 Temmuz 2009 Perşembe 16:31:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?