5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Büyükşehir'den kültür sanat fırtınası

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin büyük ilgiyle takip edilen kültür sanat etkinlikleri Şubat ayı programının yine dopdolu olacağı bildirildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yine birbirinden farklı ve zengin kültür sanat programları hazırladıklarını söyledi.

Başkan Özhaseki, "Yaklaşık 6 bin yıllık geçmişi ile birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış şehrimizin çok güçlü bir kültür altyapısı var. Biz de Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak her ay düzenlediğimiz etkinliklerle şehrimizin kültür sanat hayatına renk ve canlılık katmaya devam ediyoruz. Şubat ayındaki etkinliklerimizden örnekler verecek olursak, gençlerimizin kimlikli kentlerde yetişmesine ve yaşadıkları kenti tanımalarına katkıda bulunmak için düzenlediğimiz ve bugüne kadar 40 binden fazla gencimizin katıldığı 'Yaşadığımız Kent Kayseri' programında Doç. Dr. Yıldıray Özbek ve Yrd. Doç. Dr. Celil Arslan Kayseri'nin kültür varlıklarını anlatacak.

TRT'nin Akşam Sefası programının sanatçıları Kayserililere muhteşem bir konser verecek. Kadir Has Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek konser Türk sanat müziği sevenlere "Kayseri Sefası" yaşatacak. 2009 Dünya Astronomi Yılı sebebiyle Erciyes Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Başkanı Doç. Dr. İbrahim Küçük'ün konuşmacı olarak katılacağı konferansın konusu "Gökyüzünün Sırları" olacak.

Şubat ayı tiyatro açısından oldukça zengin geçecek. Kayseri Büyükşehir Belediye Konservatuarı Tiyatro Topluluğu "Doktor Tilki" adlı çocuk oyununu sahneleyecek. Bunun dışında her yaştan insanın zevkine hitap edecek "Ahududu" adlı tiyatro oyunu ile de Kayserili tiyatro severlerle bir araya geleceğiz. Şehir merkezinden uzakta yaşayan vatandaşlarımızın da düzenlediğimiz sanatsal etkinliklerden yaralanmalarını sağlamak amacıyla 'İlçemizde Şenlik Var' isimli programımızla hemşehrilerimizle birlikte olacağız. "Türk Filmlerinin Unutulmaz Şarkıları" adlı etkinliğimizle Kayserililere nostalji akşamı yaşatacağız. Bu programlara ilave olarak Şubat ayında yine konser, konferans ve Türk öykülerinden seçmeler gibi etkinliklerimiz devam edecek. Bütün sanatsever hemşerilerimizi etkinliklerimize bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 12:48:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?