30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Büyükşehir'den turizm atağı

Erciyes Dağı'nı uluslararası bir turizm merkezi yapmak üzere kolları sıvayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye, planlama konusunda şu ana kadar yapılan çalışmalar hakkında bir brifing verildi. 

Erciyes Dağı planlama işini üstlenen Avusturya firması ATC (Austrian Tourism Consultant) yetkilileri Markus Grillitsch ve Christian Klenkhart tarafından Başkanlık Brifing Salonu'nda verilen brifingte, Erciyes Dağı'nın uluslararası bir kış turizm merkezi olması yönünde yapılacak çalışmalar üzerinde duruldu. 

Belediye meclis üyeleri ile bürokratların yer aldığı brifing hakkında kısa bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yıllardır ihmal edilen Erciyes Dağı'nın artık gerçek değerini bulması yönünde çalışma yaptıklarını ifade ederek, "Yıllardır Erciyes'in sadece siluetine baktık, su kaynağımız olarak düşündük ve yaz mevsiminde de serinlemeye gittik. Kış turizmi ve kayak çok gerilerde kalıyordu. 

1.5 yıl önce çıkan kanunla bize bağlandı ve biz de Erciyes'i çok daha ilerilere götürmek için çalışmalara başladık. Hem kış sporları merkezi hem de yaz turizminin yapılabildiği bir cazibe merkezi olmasını istiyoruz. Uluslararası çalışmalara imza atmış ATC firması tarafından başlanan planlama çalışmalarından Erciyes için çok güzel bir proje çıkacak" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2006 Cumartesi 10:10:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?