5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Büyükşehir'den yatırımcı hamlesi

Erciyes Master Projesi başta olmak üzere Kayseri'deki yatırım imkanlarını değerlendirmek üzere Kayseri'ye gelen Ajman Emirliği heyeti, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret etti.

Birleşik Arap Emirlikleri'ni oluşturan 7 emirlikten biri olan Ajman Emirliği Planlama ve Araştırma Departmanı Direktörü Muhammed Bin Ömer El Muhayri, Organizasyon Departmanı Direktörü İbrahim El Hamadi ve Halkla İlişkiler Başkan Vekili Majed Hamad El Matrushi ve beraberindeki Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz'a Kayseri'yi ve yatırım imkanlarını içeren bir slayt sunumu yapıldı.

Ajman heyetine önce Türk kahvesi ikram eden ardından da uydu haritası üzerinden Kayseri'yi anlatan Başkan Özhaseki, Kayseri'nin 6 bin yıllık tarihi ile geçmişten günümüze uzanan önemli bir sanayi ve ticaret şehri olduğunu söyledi. Yakın zamanda raylı sistem, stadyum gibi büyük yatırımları hizmete sunduklarını belirten Başkan Özhaseki, önümüzdeki dönemde de devasa bütçeli projeleri hayata geçireceklerin söyledi.

Ajman Emirliği Planlama ve Araştırma Departmanı Direktörü Muhammed Bin Ömer El Muhayri de, Kayseri'ye ilk kez geldiklerini ancak bunun son olmayacağı ümidini taşıdıklarını ifade ederek, "Sadece belediye alanında değil, birçok konuda ve alanda karşılıklı işbirliği ve dayanışma içinde olabiliriz. Biz bunun yollarını araştırmak için buradayız. İyi sonuçlarla döneceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Ziyarette daha sonra Kayseri'nin tarihsel gelişimini, doğal ve tarihi güzellikleriyle sosyo-ekonomik konumunu anlatan bir sunum gerçekleştirildi. Erciyes Kış Turizm Merkezi Projesi başta olmak üzere Kayseri'de önümüzdeki dönemde yatırıma dönüştürülmesi planlanan projelerden Anadolu Harikalar Diyarı, 1200 yataklı bölge hastanesi ve Çağdaş Yaşam Merkezleri hakkında ayrıntılı bilgilerin sunulduğu sunumun sonunda Başkan Özhaseki tarafından Ajman Emirliği Planlama ve Araştırma Departmanı Direktörü Muhammed Bin Ömer El Muhayri'ye yaldız işlemeli bir cam vazo hediye edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 18:01:37
Güncelleme :26 Mayıs 2009 Salı 18:05:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?