4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Büyükşehir'in Avusturyalı konuğu

Avusturya Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Christoph Leitl, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü'nün de yer aldığı ziyarette, ağırlıklı olarak ekonomi konuşuldu.

Kayseri'ye ilk olarak Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer'in geçtiğimiz Mayıs ayında gerçekleştirdiği Kayseri programı kapsamında geldiğini belirten Christoph Leitl, o zaman fark etmediği bir gerçeği bugün gördüğünü ifade etti.

Leitl, "Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ni gezdim bugün. Çok dinamik ve gelişime açık bir bölge gördüm. Kısa sürede gelişimini katlayarak büyümesi normal değil anormal bir durum. Kayseri'de gerçekten büyük bir ekonomik potansiyel var" dedi.

Başkan Özhaseki ise kendilerini ikinci kez Kayseri'de görmekten dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, "Kayseri ile Avusturya arasındaki ilişkiler her alanda gelişiyor. Geçtiğimiz günlerde Avusturya Büyükelçisi ve Viyana'dan bir klasik müzik korosu Kayseri'deydi. Çok güzel ve büyük ilgi gören bir konser gerçekleşti. Siz de bugün burada ekonomik alandaki ilişkileri geliştirmek için bulunuyorsunuz. Bunlar çok olumlu ve önemli gelişmeler" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 10:09:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?