5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Cabat'tan 'Engelliler Haftası' mesajı

AK Parti Kayseri İl Başkanı Mahmut Cabat, göreve geldiklerini ilk günden bu yana özürlü vatandaşları akıllarında ve gönüllerinde çıkarmadıklarını söyledi.

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanmakta olan Engelliler Haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan AK Parti İl Başkanı Mahmut Cabat, dünyada önemli gün ve haftaların çeşitli etkinliklerle kutlandığını söyledi.

Ülke nüfusunun yüzde 12,23'lük bir kesimini özürlü vatandaşların oluşturduğunu ve bu oranın da yaklaşık olarak 8,5 milyon kişiyi kapsadığını ifade eden Cabat, “Partimiz, özürlü vatandaşlarımıza sayısal ve oransal olarak değil, hizmet merkezli sorumluluğunun bir gereği olarak kucak açmakta ve ilgi duymaktadır. Partimiz, insanı yeryüzündeki en değerli varlık olarak görmekte ve bu felsefe istikametinde toplumsal meselelere el atmakta ve çözümler üretmektedir. AK Parti olarak özürlü vatandaşlarımıza yönelik duyarlılığımız işte bu yüzden hat safhada bulunmaktadır. Zira partimiz programında; özürlü vatandaşlarımızın insan onuruna yakışacak şekilde yaşamlarını sosyal devletin olmazsa olmazı olarak kabul etmiş, hiçbir özürlümüze zihinsel ve bedensel özürleri nedeniyle ayrımcılık yapılmasına müsaade etmeyeceğini vurgulamıştır. AK Parti, ülke meselelerini ele alırken, hiçbir zaman siyasi hesaplar içinde bulunan bir konumda olmamıştır. Her problemi; kendi zemininde, ülkenin görünür şartlarını dikkate alarak çözme yolunu tutmuş, herkesin üzerinde yaşamaktan keyif alacağı bir Türkiye'yi yine milletiyle birlikte inşa etmeye varlığını adamış bir partidir. Onun içindir ki, özürlü vatandaşımız, göreve geldiğimiz ilk günden bu yana, aklımızdan ve gönlümüzden çıkarmadığımız bir kesim olmuştur. Geçmişte yaşadıkları unutulmuşlukların, buna bağlı olarak da ortaya çıkan dezavantajlı durumlarının ortadan kaldırılması ve avantajlı hale getirilmesi düşüncesiyle, AK Parti iktidarı, özürlü vatandaşlarımız lehine büyük hamleler gerçekleştirmiştir. Öyle ki AK Parti'yle birlikte özürlü vatandaşlarımız kendi tabirleriyle adeta altın devirlerini yaşamışlardır. Özürlülerin hayata daha umutla baktığı bir dönem olan bu dönemde, eğitimden sağlığa, rehabilitasyon hizmetlerinden ulaşıma, istihdamdan, vergi muafiyetlerine kadar birçok alanda partimiz, büyük beğeni gören ve destek alan birçok icraatlar gerçekleştirmiştir. Engelli vatandaşlarımızla el ele yürüyeceğimiz bu hizmet yolculuğunun, ülkemize hayırlar getirmesini dilerken, tüm engellilerimizin Engelliler Haftasını AK Parti olarak kutlar, kendilerine ve ailelerine sağlıklı ve huzurlu günler dileriz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 12:59:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?