5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Çadırda yaşam mücadelesi

Kayseri'nin Akkışla ilçesinde oturdukları evin kirasını ödeyemeyen bir aile, eşyaları ile birlikte çadırda yaşam mücadelesi veriyor.

Evden kaçan kızının üzüntüsüyle kendisine felç gelen 70 yaşındaki Bekir Kaygısız, yaptığı çobanlığı bırakmak zorunda kaldı. Kaygısız ailesinin reisi Bekir Kaygısız, ev sahibi tarafından kira ödeyemediği gerekçesiyle evden çıkartıldı. Kendilerine ait bahçede komşularından temin ettikleri çadırda yaşamaya başlayan aile, yaklaşan Ramazan ayında sokakta kaldıkları için çok üzüntülü.

Belediye başkanının seçim öncesi ev sözü verdiğini belirten Bekir Kaygısız, şimdilerde konu ile ilgili hiçbir gelişmenin yaşanmadığını söyledi. Beş gündür çadırda babası ile yaşadığını söyleyen 24 yaşındaki Ramazan Kaygısız ise önceden çobanlık yaptığını fakat şimdi iş bulamadığını anlatarak, "Annemin rahatsızlığının fazla olması nedeniyle kendisini Kayseri'ye akrabamızın evine gönderdik. Burada babamla birlikte yaşıyoruz. Çadırda yaşamak zor. Yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2009 Çarşamba 18:10:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?