3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Çadırdaki umut

Malatya’nın Pötürge İlçesi’nden iş bulmak amacıyla Kayseri’ye gelen Özdalapbay ailesi, maddi durumları iyi olmadığı için ev bulamayınca 5 gündür kurdukları çadırda yaşıyor.

İşsizlik nedeniyle Malatya’dan Kayseri’ye gelen Özdalpbay ailesi, Çevreyolu mevkiinde 5 gündür çadırda yaşıyor ve naylondan yaptıkları çadırda yaşam mücadelesi veriyor.

Aile reisi Apti Özdalpbayi, gün boyu iş ve ev aramak için gezmediği yer kalmıyor. Özellikle yağmur yağdığı zaman zorluklar çektiklerini belirten Nazife Özdalpbay ise "Malatya’da işsizlik nedeniyle Kayseri’ye geldik fakat burada da eşim iş ve ev bulamadığı için 5 gündür çadırda yaşıyoruz. Çok mağdur durumdayız. 2 çocuğumuz var, 2’si de ilköğretim öğrencisi, daha iyi şartlarda okusunlar diye Kayseri’ye geldik. Çocuklarım okula da gidemiyor. Çocuklarımın 2’si de çadırda kaldığı için soğuktan hasta. Belediye zabıtaları ise gelip buradan kalkmamızı istiyor ama gidecek yerimiz olmadığından burada kalıyoruz. Ne olur yetkililer bize yardım etsin" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2005 Salı 16:42:07
Güncelleme :1 Haziran 2005 Çarşamba 12:24:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?