1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Cami hırsızlarına suçüstü

Kayseri'de bir caminin kasasını soyan iki çocuk, cemaat ve çevredeki esnafın da yardımıyla cami içinde suçüstü yakalandı. Çocuklar, ceplerine doldurdukları paralar ortaya dökülünce gözyaşlarına boğuldu.

Edinilen bilgiye göre; Hacı Saki Mahallesi Hastane Caddesi üzerinde bulunan Hoca Hasan Camii'ne namaz vakti sonrasında giren iki çocuk, caminin giriş katında bulunan çelik para kasasını açmaya çalıştı. Şahıslar açamadıkları kasayı ters çevirerek içinde bulunan bozuk paraları yere döktü. Caminin paralarını ceplerine dolduran çocuklar, aynı anda camide namaz kılan bir vatandaş tarafından fark edildi. Olayı fark eden vatandaş çevredeki esnafı da uyararak polise haber verdi. Polis ekipleri camiye girerek kasada bulunan diğer paraları da almaya çalışan iki kişiyi suçüstü yakaladı. Polisleri ve kameraları karşılarında görünce yüzlerini gizleyen çocuklardan biri, "Babam beni öldürecek" diye gözyaşı döktü. Çocuklar, ceplerinde bulunan paranın hepsini camiye yardım parası olarak attıklarını, otobüs paraları kalmayınca da 1 YTL alabilmek için kasa ile uğraştıklarını iddia etti. Polis, çocukların üzerindeki parayı bulmak için ceplerini aradı.

Bu sırada ceplerinden para çıkan çocuklara camide bulunan cemaat ve çevredeki esnaf tepki gösterdi. Sürekli ağlayan çocuklar, olay yerine gelen polis ekiplerine parayı nasıl aldıklarını gösterdi. Daha sonra hırsızlık bürosuna teslim edilen A.T. (13) ve R.B. (13), sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Olayı görerek polise haber veren Rüstem Çabuk, "Ben namaz kılmaya gelmiştim. Bir anda kasanın yan yattığını ve iki kişinin uğraştığını gördüm. Kasayı yatırarak paraları almaya çalışıyorlardı. Polise ve esnafa haber verdim ve yakalandılar" dedi.
Cami imamı Sıtkı Özdemir ise, "Üzücü bir olay. Bunun olmasından dolayı üzgünüz. Daha önce de halı gibi eşyalar çalınmıştı ama bu tür bir hırsızlık girişimi ilk kez oldu" dedi.

Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 15:08:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?