5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Cami Kebir'de güvercin bereketi

Kayseri'de 800 yıldır ayakta duran Cami Kebir'in (Ulu Cami) avlusunda uçan binlerce güvercin, mekanda hoş bir görüntü oluşturuyor.

Melikgazi ilçesinde bulunan ve Türkiye'nin en uzun minarelerinden birine sahip olan tarihi Cami Kebir'in avlusunda yer alan güvercinler, günün her saatinde ortama renk katıyor. Caminin pencere, minare ve kubbesinde yer alan güvercinlere de bazı vatandaşlar, yem atmayı ihmal etmiyor.

3 yıldır sık sık caminin avlusuna gelerek güvercinlere yem attığını söyleyen Mehmet Hasdal, hayvanlara yardım etmenin önemli olduğunu belirtti. Hasdal, "3 yıldır sık sık Cami Kebir'e gelerek güvercinlere yem atıyorum. Hayvanlara yardım yapmak çok önemli. Buraya geldiğim zaman hem zevk duyuyorum hem de rahatlıyorum" dedi.

CAMİ KEBİR'İN TARİHİ

Cami Kebir Mahallesi’nde bulunan tarihi cami, Emir Mehmet'in Kayseri'yi merkez yapmasından sonra, şehirdeki eski yıkık binaların taş ve sütunlarından yararlanılarak yapılan eserlerden biri olan Cami Kebir, dönemin en büyük camisidir. Caminin kuzey cephesindeki kitabesinde "Azmetli Sultan Keyhüsrev zamanında Yağabasan oğlu Murat Teriddin Mahmut bu binayı tamir etti. Caminin tuğladan yapılan minaresi ise Türkiye'deki en uzun minarelerden biridir.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 15:57:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?