5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Çanakkale Zaferi'nin 94. yılı

Kayseri'de 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 94. yıldönümü dolayısıyla Kayseri Garnizonu Hava Şehitliği'nde bir tören gerçekleştirildi.

Sabah erken saatlerde Kartal Şehitler Mezarlığı'nda düzenlenen törene Vali Mevlüt Bilici, Garnizon Komutanı Tümgeneral Rıdvan Ulugüler, Büyükşehir Belediye BaşkanI Mehmet Özhaseki, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, askeri personel, kurum ve kuruluşların daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, şehit aileleri ve yakınları, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin ilk bölümünde Şehitler Anıtı'na çelenkler sunuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra tören mangasının 3 el havaya saygı atışı yapmasının ardından Vali Bilici, Garnizon Şehitlik özel defterini imzaladı. Piyade Üsteğmen Recep Karabayır ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Ali Yavuz, günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptı.

Törene katılan Minik Eller kreşinden gelen 14 küçük öğrenci ise kıyafetleri ile törenin ilgi odağı oldu.Program çerçevesinde Vali Bilici ve beraberindekiler şehit mezarlarına kırmızı karanfil bıraktı. İl Müftüsü Şaban İşlek, şehitlerin ruhuna dua okudu. Askeri erkan ve Vali Bilici, şehit yakınlarının sıkıntılarını dinleyip en kısa zamanda meselelerini çözeceklerini söyledi. Şehitliği gezen Garnizon Komutanı Ulugüler ise şehit annelerinin elini öpüp şehitler için dua etti.

Şehit anneleri gözyaşları içinde Ulugüler'e sarıldı. Ulugüler mezar ziyaretlerinin ardından Anı Evi'ne geçerek, ziyaret defterini imzaladı. Şehitlikte birçok şehit yakını küçük çocukların asker elbisesi giyip, mezarlara çiçek koyup selam durduğu gözlendi.

Öğrenciler ile de sohbet eden Vali Bilici ve beraberindekiler, ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Ali Yavuz'a ziyaret ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 16:07:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?