5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Çelik-İş'ten asgari ücret tepkisi

ÇELİK-İŞ SENDİKASI'NDAN ASGARİ ÜCRET TEPKİSİ

Çelik-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Yunus Değirmenci, yeniden belirlenen asgari ücreti eleştirerek, "Çay ve simit hesabıyla asgari ücret belirlenmez" dedi.

Çelik-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Yunus Değirmenci, yaptığı açıklamada, asgari ücretin neye dayanılarak tespit edildiğini halen anlayamadıklarını söyledi. Değirmenci, "Koşullar ortada, hangi verilere göre açıklıyorlar, bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. 'Enflasyonun üstünde bir rakam açıkladık' diye ahkam kesmenin anlamı yok" diye konuştu.

Hükümetin milyonlarca insanı mağdur etmeye devam ettiğini dile getiren Değirmenci, "Çay ve simit hesabı ile bu iş olmuyor. Bu sorunların çözümü, gerçek gündeme geçilerek gerçekleşir. Ülke ne zaman gerçek gündemine döner, o zaman sorunlar biter" dedi.

2009 yılını değerlendiren Değirmenci, şunları söyledi:

"2009 yılı gerçek anlamda çalışanları ezdi geçti. Terör dendi, kriz dendi, şu dendi, bu dendi. Siyasiler kavga ederken kendilerini Meclis'e taşıyan halka sahip çıkmadılar. Kendilerini bu makamlara taşıyan insanlara küçük bir asgari ücret belirlemeleri doğru değil. Sahipsiz olmanın bedeli bu şekilde ödeniyor. 2010 yılı işçinin yılı olur diye bekliyoruz. Ardından da 2011 yılı seçim yılı olacak. Kimse dün aldığı oyları çantada keklik görmesin. Biz geçtiğimiz yıllarda işçiye zulmedenlerden sandıkta hesap sorduk. Herkes aklını başına alsın. Tepkimiz çok ağır olur."

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 15:24:01
Güncelleme :31 Aralık 2009 Perşembe 15:41:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?