30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Cemaatten baz istasyonu tepkisi

Kayseri'de bir süre önce minaresine baz istasyonu kurulan caminin cemaati, camide namaz kılmama kararı aldı. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Fevziçakmak Mahallesindeki Fevziçakmak Camii'nin minaresine bir süre önce bir cep telefonu şirketine ait baz istasyonu kurulması, cami cemaati ve mahalle sakinlerinin tepkisini çekti. 

Baz istasyonunun camiden kaldırılması için gerekli girişimlerde bulunan cami cemaati, girişimlerinden sonuç alamayınca çareyi camide namaz kılmayarak protesto etmekte buldu. Caminin kapısına ''Baz istasyonunun kurulmasını protesto etmek için camide namaz kılmayacaklarına'' dair yazı asan cemaat, namazlarını başka camilerde kılmaya başladı. Cemaatin protestosu nedeniyle camide bir süredir sadece imam ve müezzin namaz kılıyor. 

Fevziçakmak Camii Derneği Başkanı Mustafa Türköz, gazetecilere yaptığı açıklamada, baz istasyonunun kaldırılması için ilgili tüm kurumlara başvuru yaptıklarını, ancak olumlu sonuç alamadıklarını ifade etti. 

Baz istasyonu kaldırılıncaya kadar camide namaz kılmamaya karar verdiklerini kaydeden Türköz, şunları söyledi:
''Camimizde çocuklarımız Kuran kursuna geliyorlar. Hemen yan tarafımızda da başka bir Kuran kursu var. Camimizin arkasında bir okul var. Baz istasyonu buralardaki çocuklarımızın sağlığını tehdit ediyor. Bu tehlike ortadan kalkana kadar protestomuzu sürdüreceğiz. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Bizi bu tehlikeden kurtarmalarını istiyoruz.'' Mahalle muhtarı Mehmet Ünlü de, baz istasyonunun insan sağlığına zararının herkes tarafından bilindiğini, cami cemaati ve mahalle sakinlerinin sağlığının tehdit edildiğini belirtti. 

Baz istasyonunun kaldırılması için topladıkları yaklaşık 500 imzayı valiliğe vereceklerini bildiren Ünlü, baz istasyonu kaldırılana kadar protestolarını sürdüreceklerini vurguladı. 

İl Müftü Vekili Mustafa Güraslan da, cep telefonu şirketlerinin cami minarelerine baz istasyonu kurma taleplerinin Diyanet İşleri Başkanlığına yapıldığını ve camilere baz istasyonu kurulup kurulmayacağına başkanlığın karar verdiğini bildirdi. 

Cami minaresinde baz istasyonu kurulmasının ilk kez yaşanmadığını ifade eden Güraslan, cami cemaatinin protesto kararını Diyanet İşleri Başkanlığına bildirdiklerini söyledi.
AA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2006 Pazartesi 13:42:21
Güncelleme :31 Temmuz 2006 Pazartesi 14:19:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?