8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Cep telefonu kullanıcılarına müjde

(ÖZEL HABER) CEP TELEFONU KULLANICILARINA MÜJDE

Kayseri'de eşi ve kendisinde damar tıkanıklığı olduğunu öğrenince arayışa giren Meryem Mahir ve ailesi, cep telefonlarından yayılan elektromanyetik dalgaları yüzde 99 oranında önleyen bir cep telefonu kılıfı geliştirdi.

Edebiyat öğretmenliğinden emekliye ayrılan Meryem Mahir, uzun yıllar tekstil sektörünün her kademesinde görev yapan eşiyle birlikte tekstil fabrikası kurdu. Mühendis olan oğlu Emrah ile gelinini de yanına alarak tekstil sektöründe yeni makineler üreterek adından sıkça söz ettirmeye başlayan Mahir, geliştirdikleri kılıfla cep telefonunda tehlike oluşturan radyasyona adeta set çekti. Beyzan Teknik Tekstil Yönetim Kurulu üyesi Meryem Mahir, eşi Sürmeli Mahir ile kendisinde başlayan damar tıkanıklığı

üzerine cep telefonundaki radyasyon dalgasını engellemek amacıyla arayışa girdiğini ve radyasyonu bloke ederek nötrleştiren bir kılıf geliştirdiklerini söyledi. Mahir, "Bazı şeyler insanın zorunluluğundan doğan ihtiyaçtan ortaya çıkar. Bende ve eşimde damar tıkanıklığı vardı ve cep telefonu ile sürekli konuştuğumuz için de radyasyon dalgaları olumsuz yönde etkiliyordu. Biz de ön yüzü şeffaf radyasyon engelliyici bez, arka tarafı deri olan kılıf geliştirdik. Bu dünyada bir ilk. Tasarımını yaparak epeyce

denemeler ve uygulamalar yaptık. Sonunda radyasyonu kumaş sayesinde yüzde 99 engelleyici arka anten bölgesi deri bir kılıf ürettik. Patentini aldık. En kısa zamanda satışa başlayacağız" dedi.

Mahir, kanser, böbrek hastaları ve hamilelerin çok rahat kullanabileceği bir kılıf olduğunun altını çizerek, "Kılıfla konuşulduğu zaman anneye zarar gelmez. Sağlığını seven herkes rahatlıkla kullanabilir" şeklinde konuştu.

(ÖZEL HABER) CEP TELEFONU KULLANICILARINA MÜJDE
İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2011 Pazartesi 18:46:01
Güncelleme :14 Şubat 2011 Pazartesi 20:28:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?