4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Çevik Kuvvet'te numaralı kask dönemi

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, numaralı kask uygulamasına geçti.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü Erdal Güler, numaralı kask uygulamasının bu hafta başlayacak olan Turkcell Süper Lig maçlarıyla uygulamaya konulacağını söyledi.

Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nün toplumsal bir birlik olduğunu ve toplumsal olaylardaki tehlikelerden korunmak için koruyucu kask takıldığını ifade eden Güler, ''Çok sayıda Çevik Kuvvet Müdürlüğü personeli olduğu için kask takan personeli tanımak imkansız oluyor. Amirin, personeli emir komuta edebilmesi, arkadan ve yandan
tanıyabilmesi için kaskları numaralandırdık. Diğer illere göreve gittiğimizde, oradaki polislerle memurlarımızın karışmaması için kasklardaki numara veya il trafik kodu yer alıyor. Numaralı sistemde Çevik Kuvvet Müdürlüğü polislerinin kasklarının iki yanında il plaka kodu, arkasında ise grup, tim numarası yer alacak. Örneğin bir kaskın arkasındaki 25 numarası, ikincin grubun 5 numaralı personeli olduğu anlamına gelecek. Numaralı kask uygulamasıyla amir-memur arasındaki emir komuta daha kolay sağlanacaktır" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 13:25:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?