3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

'Çevre Fakültesi' kuruldu

Kayseri'de Melikgazi Belediyesi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre günü sebebiyle ilköğretim öğrencilerinin çevrenin korunması ile ilgili uygulamalarının yer aldığı “Çevre Fakültesi” kuruldu.

Melikgazi Belediyesi ve Çevre ve Orman İl Müdürlüğü iş birliği ile Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından 5 Haziran Dünya Çevre Günü ile ilgili çeşitli etkinlikler düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra bir grup ilköğretim öğrencisi, “Cennet Ülke” oratoryası gerçekleştirdi. Oratoryanın ardından Çevre ve Orman İl Müdürü Melahat Özoğlu, günün anlam ve önemli ile ilgili bir konuşma yaptı. birçok ilköğretim okulundan öğrencilerinin yer aldığı etkinliğin ikinci bölümünde Melikgazi Belediyesi tarafından açılan “Çevre Fakültesi” gezildi.

Programda yer alan Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, çevre fakültesi'nde yer alan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Çevre fakültesi çadırını gezen Vali Bilici ve Başkan Büyükkılıç'a iki izci öğrenci bazı sorular sordu. Soruları doğru yanıtlayan Bilici ve Büyükkılıç'a Çevre Fakültesi diploması verildi.

Etkinlik kapsamında en çevreci ilköğretim okullarına protokol üyeleri tarafından plaket ve fotoğraf makinesi takdim edildi. İlköğretim okulu öğrencileri ile tek tek ilgilenen Vali Bilici, öğrencileri çalışmalarından dolayı tebrik etti. Programın sonunda Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi öğrencileri ile konuşan Vali Bilici, toplu bir fotoğraf çektirdi.

Etkinliğe Vali Bilici ve Başkan Büyükkılıç'ın yanı sıra Vali Yardımcısı Turgay Ergin, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata ve vatandaşlar da katıldı.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 11:48:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?