5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Çevre kirliliği masaya yatırılacak

Kayseri'de 43 farklı ülkeden 160 yabancı bilimadamının katılacağı 'Uluslararası Çevre Kirliliği ve Bitkiler' konulu bir konferans düzenleneceği bildirildi.

Erciyes Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü tarafından 6-11 Temmuz tarihleri arasında 'Uluslararası Çevre Kirliliği ve Bitkiler' konulu bir konferans gerçekleştirileceği bildirildi.

Konferansa Nobel Ödüllü Prof. Dr. Ferid Murad, Prof. Dr. Yuan T. Lee ve UNESCO ödüllü Prof. Dr. Atta-ur-Rahman ile alanında ünlü 22 çağrılı konuşmacı, ayrıca 43 farklı ülkeden 160 yabancı ve 120 yerli bilim insanının katılacağı kaydedildi.

Konferansın açılışı Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi'nde 6 Temmuz Pazartesi günü saat 10.00'da yapılacağı kaydedilen açıklamada, 'bitkilerin çevre kirliliğine verdiği tepkiler', 'biyo-indikatör ve arıtımda kullanılan bitkiler', 'biyo-çeşitlilik ve kirlilik', 'çevresel biyo-teknoloji', 'iklim değişikliğinin bitki verimi üzerine etkileri', 'tıbbi bitkiler ve kirlilik', 'tuzcul bitkiler ve tuzlanmanın giderilmesinde bunların kullanılması', 'çevre eğitimi ve farkında olmak konularının ele alınacağı kaydedildi.

Ayrıca kongre sonunda, Kayseri ve Nevşehir çevresindeki doğal, kültürel, turistik ve sanayi bölgelerinin katılımcılara tanıtılacağı da ifade edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 17:37:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?