4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Çevre Laboratuarı Akredite oldu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü Çevre Analizleri Laboratuarı'nın Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edildiği belirtildi.

KASKİ'den yapılan açıklamada, Çevre Analiz Laboratuarı'nın 2004 yılında Atıksu Arıtma Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan ve Kayseri'nin atıksu analizi konusunda en kapsamlı laboratuarı olduğu kaydedildi. Yaklaşık 50 adet kimyasal ve fiziksel atıksu parametrelerinin analizlerinin yapıldığı laboratuarın, ulusal ve uluslararası teknik kriterlere göre çalışıldığının onaylanması için 2007 yılında TÜRKAK'a müracaat edildiği belirtildi.

Söz konusu laboratuarda Kayseri'nin sanayi kuruluşları ve denetleyici kuruluş olan Kayseri İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından getirilen atıksu numunelerinin analizlerinin gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, “Sivas, Kırşehir, Nevşehir, Yozgat, Kırıkkale gibi çevre illerin atıksu numuneleri de analiz edilerek sonuç ilgili kuruluşlara iletilir. KASKİ Çevre Analiz Laboratuarı, ölçüm ve analiz faaliyetleri konusunda uzman kadro ile çalışıyor.

Laboratuarın Türkiye'nin tek yetkili akreditasyon kuruluşu olan TÜRKAK tarafından gerekli denetimleri yapıldı. Denetim sonucunda 14 Kasım 2008 tarih ve AB-0201-T akreditasyon numarası ile yeterliliği onaylandı. Bu onay sonrasında KASKİ Çevre Analizleri Laboratuarı tarafından yapılan atıksu analizleri uluslararasında tereddütsüz kabul görmektedir” denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 17:37:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?