5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

CHP projelerini tanıttı

Kayseri'de, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Genç ile merkez ilçe belediye başkan adayları projelerini tanıttı.

Elmacıoğlu restoranda gerçekleştirilen toplantıya, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, İl Başkanı Enver Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Genç, Melikgazi Belediye Başkan Adayı Ali Kemal Açılkan, Kocasinan Belediye Başkan Adayı Özgür Alçı, Talas Belediye Başkan Adayı İbrahim İlbasmış ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantıda selamlama konuşması yapan İl Başkanı Enver Özdemir, mevcut belediye başkanının yaptığı projelerinin elinde patladığını iddia etti. Ardından konuşan CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Genç, Kayseri'nin sıkıntılarını yakından izlediklerini ve öz kaynakların doğru kullanmak için verimli ve kapsamlı projelerle yönetime talip olduklarını söyledi.

Halka dönük bir yönetim anlayışı içerisinde olacaklarını ifade eden Genç, "Mahalle komitelerinden başlayan, kent konseyine kadar ulaşan ve sivil toplum örgütlerini de içine alan bir organizasyonlar oluşturacağız. Kente dair her konunun tartışılacağı platformlar oluşturulmalı. Yapılacak tüm projelerde ve yapılan planların hepsinde halkın bilgisi ve desteği olmalı. Yerel yönetim ve çevreyle ile ilgili uluslararası anlaşmaları, sözleşmeleri ve protokolleri kabullenerek, çağdaş kenti oluşturmaya özen ve çaba göstereceğiz. Kayseri halkının doğa ve çevreyle uyum içerisinde sağlıklı, mutlu üretken bir yaşam sürdürme hakkı göz önünde tutularak 'Kalkınma Eylem Planı' oluşturulacak" diye konuştu.

PROJELERİNİ ANLATTI
Göreve gelmesi halinde hayata geçireceği projeleri hakkında bilgiler aktaran Gen şu ifadeleri kullandı:

''Eskişehir Gecekondu Önleme Bölgesi'ndeki küçük bir alanda 70 bin nüfusluk bir çarpık şehir oluşturuldu. Daha sağlıklı gecekondu önleme bölgeleri oluşturacağız. Belediyenin uyguladığı mevcut Erciyes Projesi, Erciyes Dağı'nın mekanik tesislerle örülmesini öngörüyor. Erciyes'te bu sıkıntıların aşıldığı bir proje uygulayacağız. Ali Dağı'nda hem doğal güzelliklerin korunduğu mesire alanları oluşturacağız. Hem de yamaç paraşütü yapılan bölgede sosyal tesisler ve teleferik hayata geçireceğiz. Sosyal projelere daha fazla kaynak ayıracağız. Engelliler, yaşlılar, kadınlar, çocuklar için merkezler oluşturacağız" diye konuştu.
Kocasinan Belediye Başkan Adayı Özgür Alçı, ilçe sınırları içerisinde çağdaş ve sosyal konutlar üreteceklerini belirterek, planlı tarım alanları oluşturmak istediklerini ifade etti.

Melikgazi Belediye Başkan Adayı Kemal Açılkan ise vatandaş odaklı biz hizmet anlayışı üstleneceklerini ifade etti.

Talas Belediye Başkan Adayı İbrahim İlbasmış, Talas'ı bir turizm ve cazibe merkezi yapmak için çalışacaklarını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 18:29:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?