5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

CHP'den AKP'ye tepki

CHP'DEN AK PARTİ'YE TEPKİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Enver Özdemir, 7 yıl içerisinde sorunların üzerine yeni sorunlar eklendiğini öne sürerek, “7 yıl sonunda geldiğimiz nokta ayrıştırma çabalarının arttığı noktadır” dedi.

Açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Özdemir, eğitim, sağlık yolsuzluk ve yoksulluk, işsizlik ve ekonomik olumlu hiçbir hamlenin yapılmadığını ileri sürerek, Alevi ve Kürt açılımı gibi paketlerle ülkenin etnik ayrıştırmaya doğru sürüklendiğini iddia etti. Enver Özdemir, “AK Parti iktidarının ilk hükümetinin kuruluşundan bu yana 7 yıl geçmiştir. Halkın büyük desteğiyle işbaşına gelen hükümet, bugüne kadar gerçek sorunlarımızın çözümü noktasında hiçbir ilerleme kaydedemediği gibi, birçok alanda sorunları daha da büyütmüştür. Yolsuzluk ve yoksullukla mücadele edeceğini, hortumları keseceğini iddia ederek işbaşına gelenler, yolsuzluk batağına saplanmışlardır. İşsizlik her geçen gün artmış, esnaf siftahsız işyerini kapatmış, emekli, işçi, memur komik zamlarla oyalanmıştır. Özelleştirme adı altında ülkemizin birçok değeri satılmıştır. Ekonomik kriz iyi yönetilememiş, eğitim ve sağlık alanında skandal üstüne skandallar yaşanmıştır. Devletin tüm kurumları ile çatışmayı alışkanlık haline getirmiş bir hükümetle karşı karşıyız. Bu dönemde hukuk ayaklar altına alınmış, yargı ve ordu ile çatışma oluşturulmuştur. Avrupa Birliği'ne giriş konusunda oldukça iddialı olan hükümetin sesi soluğu çıkmaz hale gelmiştir. Dış politikamız itibar kaybetmiştir. AK Parti hükümeti, kentlerimizin ve köylerimizin kalkınması için doğru dürüst kaynak aktarımı sağlayamamıştır. Kayseri'de bu anlamda AK Parti hükümetlerinden gerekli yatırım payını alamamıştır. Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda partimizin koyduğu tutarlı tavra iktidar asla yanaşmamaktadır. Çünkü, dokunulmazlıkların kaldırılması halinde çok sayıda AK Parti Milletvekili yargının huzuruna çıkmak zorunda kalacaktır. Hükümet, kendisine muhalif olan herkesi susturma gayreti içinde, hiçbir hukuki delil olmadan askerleri, yazarları, dernek ve parti yöneticilerini yargıya müdahale ederek soruşturmaya almış, tutuklanmalarının önünü açmıştır. Bu hükümet telefon dinleme skandalları ile adeta tarihe geçmiştir. AK Parti iktidarı, son olarak ortaya attığı Alevi ve Kürt açılımı projeleri ile de gerçek niyetini ortaya koymuştur. Ülkemizi ve halkımızı adım adım etnik ayrıştırmaya götürecek tutum ve davranışları ile en büyük yanlışını yapmıştır. Yerel seçimlerden bu yana sürekli bir düşüş yaşayan AK Parti, kendini artık etnik grupların partisi olarak görmeye başlamıştır. Ülkemizi 25 yıldır kan gölüne çeviren terörist başının yol haritasını kabul ederek, işbirliği yaparak, terörle mücadeleyi bir kenara bırakıp, teröristle müzakere etmeye başlamıştır. ABD'nin, AB'nin , IMF'nin isteklerine hep boyun eğen bir anlayış benimsenmeye devam edilmektedir. Bu tutumun bizi götüreceği yer ayrışmadır. Bugüne kadarki uygulamalarıyla çoktan sınıfta kalmış olan iktidar, şimdi toplumsal barışımızı da bozma gayreti içindedir. Türkiye 7 yıl içinde, yolsuzluğun, yoksulluğun, işsizliğin arttığı, ekonominin dibe vurduğu, hukukun çiğnendiği, dış politikanın olmadığı, skandallar ülkesi haline getirilmiştir.

Türkiye, AK Parti'den en kısa zamanda kurtulacaktır. Bunun işaretleri artık net olarak görülmeye başlanmıştır. Halkımız tüm bu olup bitenleri izlemekte, değerlendirmekte ve gereğini yapacağı günü iple çekmektedir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 12:12:04
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 23:30:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?