5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Çin katliamına sert tepki

Kayseri'de yaşayan Uygur Türkleri ile bazı sivil toplum örgütleri, düzenledikleri eylemle Çin'in Urumçi'de yaptığı katliama tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen Uygur Türkleri ile Mazlum-Der, Memur-Sen ve Diyanet-Sen'e üye kalabalık tarafından "Türkiye Uyuma Türkistan'a Sahip Çık", "Hak hukuk adalet, Türkistan'a hürriyet" sloganları eşliğinde ellerindeki "Doğu Türkistan'a bağımsızlık", "Katil Çin Türkistan'dan defol" dövizleriyle yaşanan katliama tepki gösterdiler. Burada bir açıklama yapan Mazlum-Der Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde bir zulmün yaşandığını ve devam ettiğini belirterek, bölgedeki Türklere yönelik Çin'in bir asimilasyon politikası sürdürdüğüne dikkat çekti.

1300 yıllık Doğu Türkistan'ın Çin yönetimince soykırıma uğradığını belirten Taş, "Yaşananlar büyük bir katliam ve insanlık dramıdır. Olaylara duyarsız kalmamak ve mahşeri vicdanı göreve çağırmak için buradayız. Cumhurbaşkanı'nı, hükümeti, TBMM'yi, İslam Konferansı Teşkilatı'nı, Birleşmiş Milletler Teşkilatı'nı olaya acilen müdahale ederek katliamların ve yaşanan insanlık dramını sona erdirmeleri için göreve çağırıyoruz" dedi.

Diyanet-Sen Kayseri Şube Başkanı İrfan Kaşıkçıoğlu ve Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Kadınlar Komisyonu Başkanı Rabia İlktürk'ün de bir konuşma yaptığı eylemde, kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 17:23:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?