4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Çin mallarına boykot çağrısı

Doğu Türkistan'da yüzlerce Müslüman Türk'ün şehit olduğu olaylara seyirci kalınmamasını isteyen Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Abdülmecit Avşar, "Bu vahşete karşı Türk milleti olarak sesimizi duyurmalı ve Çin mallarına boykot uygulamalıyız" dedi.

Doğu Türkistan'da yaşanan soykırım hareketinin artarak devam ettiğine dikkat çeken Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Başkanı Abdülmecit Avşar, Türk milleti olarak bu katliama sessiz kalınmaması gerektiğini söyledi. Avşar, "Millet olarak Çin'i protesto etmeli ve Çin mallarına boykot uygulamalıyız. Bu konuda Türk milletinden İsrail, Fransa ve ABD mallarına uygulanan boykotlar gibi duyarlılık bekliyoruz" dedi.

Çin'in kalitesiz ve taklit malları ile dünyayı sardığını ifade eden Avşar, "Çin malı için ödenen her kuruş, Doğu Türkistanlı Türklere vurulan sopa ve atılan kurşun olarak geri dönüyor. Kapitalizmin ve rantın güzelliğine aldanıp her şeyi ticaret olarak düşünmeden işadamından sanayicisine, memurundan esnafına, öğrencisine kadar bütün bir millet olarak Çin mallarını protesto edelim ve yapılan vahşetin durması için bir baskı unsuru oluşturalım" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve beraberindeki heyetin birkaç hafta önce Çin'e ziyaret düzenleyerek orada birçok anlaşma imzaladığını hatırlatan Avşar, Doğu Türkistan'daki katliamı protesto etmek için bu anlaşmaların da askıya alınmasını istedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 17:08:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HakikatGezgini IP: 212.253.218.xxx Tarih : 9.07.2009 21:26:30

 Çin mallarının boykot edilmesini sonuna dek destekliyorum.Ancak, şu anda Türkiye'de bulunan ve üzerinde Çin yapımı ibareleri yer alan mallar Çin malı sayılır mı?Ne de olsa, o mallar karşılığında Çinlilere zaten para ödenmiş.Bu yüzden söz konusu bu mallar artık bizim malımızdır.Boykotu bugünden itibaren Çin'den hiç bir mal almayarak yapmalıyız.Yoksa halı hazırda Türkiye'de bulunan Çin yapımı ibareli malları almamak bir anlam ifade etmez.Sadece kendi esnafımızı zor durumda bıralmış oluruz. Ben esnaf değilim. Bugün alacağım bir üründe boykotu kendim uygulamak istedim. Ancak sonradan anladım ki olan bizim esnafa ve "bizim olan" mallara olacak. Sevgiler, Saygılar.