5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Çin'e öfke çığ gibi büyüyor

Çin saldırılarında hayatını kaybeden Doğu Türkistanlılar için Kayseri'nin Hunat Camii'nde Cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

Çin saldırıları sonucu hayatını kaybeden Doğu Türkistanlılar için çocuk, kadın, yaşlı yüzlerce kişi cuma namazının ardından Hunat Camii'nde toplandı.

Emekli Müftü Yardımcısı Mehmet Göktaş tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazının ardından, Doğu Türkistan'da hayatını kaybedenler için dualar edildi.

Cenaze namazının ardından "Sincan Değil Doğu Türkistan', 'Kahrolsun kızıl Çin', 'Hak, hukuk, adalet, Türkistan'a hürriyet', 'Hepimiz Kürşad'ız Çin Seddi'ni aşarız', 'Katil Çin Türkistan'dan defol' sloganları atıldı.

Cami avlusunda toplanan bir grup Doğu Türkistanlı kadın ise, katliamı protesto ederek beraberinde getirdikleri Çin malı bir vazoyu yere atarak kırdı. Çin malını ve Çinlileri protesto eden kadınlar, hep bir ağızdan slogan attı.

Kalabalık, cenaze namazının ardından dev Türk bayrağı altında slogan atarak Hunat Meydanı'nda bir süre yürüdü. Kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 16:29:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?