4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Cırgalan'da pilav şenliği

Kayseri Kocasinan ilçesine bağlı Cırgalan Mahallesi'nde geleneksel olarak düzenlenen pilav şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Mahalle meydanında gerçekleştirilen pilav şenliğine, AK Parti Kayseri milletvekilleri Taner Yıldız, Ahmet Öksüzkaya, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şenlik kapsamında bir konuşma yapan Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Cırgalan Mahallesi'nin kalkınmasını sağlamak amacıyla girişimlerinin olduğunu söyledi.

Bu girişimlerinden bir tanesinin ise Türkiye ve dünyaca ünlü biberinin tanıtımı ve pazarlanması olduğunu sözlerine ekleyen Yıldız, “Cırgalan'ın sebzecilik açısından elverişli toprakları var. Buradaki sebze yetiştiricilerimiz, ürettikleri ürünlerin ekonomik olarak karşılığını alamıyor. Tarımın daha da gelişmesi ve üreticilerimizin emeğinin karşılığını alabilmeleri için girişimlerimlerimiz devam ediyor. Ayrıca Cırgalan'ın imar planını geliştirmek, mahallenin doğal halini bozmadan, kaçak yapılaşmanın önüne de geçmek istiyoruz. Pilav şenliğinin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, nice şenliklerde beraber olmak dileğiyle” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından vatandaşlara bulgur pilavı, salata ve ayran dağıtıldı. Şenlik meydanında çocukların havuza girmeleri ise renkli görüntüler oluşturdu. Çocuklar havuzların paralı olduğunu söyleyerek, ''Her gün burada havuza giriyoruz. Bizim havuzumuz burası. Hem evimize yakın hem de bedava. Önce havuz keyfimizi yapacağız, sonrada gidip pilavımızı yiyeceğiz'' dediler.

Şenlik mahalli sanatçıların verdiği konserle devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 13:23:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?