5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Çocuk Meclisi'nde yeni dönem

MELİKGAZİ BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ BAŞLADI

Kayseri'nin Melikgazi Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren çocuk meclisi, 2009-2010 eğitim öğretim dönemine başladı.

Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen programa çocuk meclisi üyeleri, kurslara başlayacak olan öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk olarak çocuk meclisinin amacı, faaliyet alanları, kurslarda uygulanacak olan programlar ile ilgili öğrencilere ve ailelerine bilgiler verildi. Çocukların bir ülkenin geleceği olduğu öneminin de anlatıldığı programda, daha sonra çocuk meclisi üyeleri tarafından hazırlanan kolbastı show ve halk oyunları gösterisi sergilendi.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise yaptığı açıklamada, Melikgazi Belediyesi'nin bir aile olduğunu ve çocuk meclisi üyelerinin de ailenin en küçük bireyleri olduğunu söyledi. Başkan Büyükkılıç, “Yaklaşık 2000 kayıtlı üyesi, 75 öğretmeni ile çocuk meclisi her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Buna paralel olarak da çocuk meclisimiz geçen dönem 7 şubede faaliyet gösterirken, yeni dönemde daha da büyüyerek 7 şubeye ek olarak Mimarsinan, Kıranardı, Turan ve Gürpınar olmak üzere 4 şube daha açıp şube sayısını 11'e yükseltmiştir. Sosyal bilgiler, Türkçe, matematik, fen bilgisi, diksiyon, İngilizce, halk oyunları, tiyatro, rehberlik ve yaşam boyu spor faaliyetleri alanlarda faaliyetlerini sürdürecek olan çocuk meclisimizin bütün üyelerinin yeni öğretim yıllarını kutluyor, hepsine başarılar diliyorum” dedi.

Çocuk meclisi öğrencileri daha sonra sınıflarına giderek, hem öğretmenleri hem de birbirleri ile tanıştılar.

MELİKGAZİ BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 15:39:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?