3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Çocuklara 23 Nisan hediyesi

Talas Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında düzenlediği Çocuk Şenliğinin ardından Bilgi evini hizmete açarak gelecek nesillere 2. armağanını sundu.

Çocuklara ve gençlere hizmet sunması için Talas Kiçiköy Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde 2 katlı bir binada yapımı tamamlanan Uluğ Bey Bilgi Evinin açılışına Vali Yardımcıları Ali Mantı ve Mehmet Polat, Talas Kaymakamı Salih Bıçak, Belediye Başkanları, Davetliler ve vatandaşlar katıldılar.

Açılışta Talas Belediyesi Çocuk Meclisi halk oyunları ekibi folklor gösterisi sundu. Törenin açılış konuşmasını yapan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, yer yüzünde çocuklara ait tek bayramı coşkuyla kutladıklarını belirtti.

Başkan Yıldırım, “23 Nisan’ı Gazi Mustafa Kemal Atatürk tüm çocuklara bayram olarak armağan etmiş. Bizlerde çocukların bu bayramında onlara neşe katarak kutlamaya çalışıyoruz. Açılışını yapacağımız bilgi evini tüm çocuklarımıza hediye olarak sunuyoruz. Göreve geldiğimiz 4 yıl içerisinde bir çok hizmetin yanı sıra sosyal ve kültürel mekanları da halkımızın hizmetine sunmaya çalıştık. Bilgi evi ilçemizde çocuklarımız için bir ihtiyaçtı. Çocuklarımızın hem doğru yetişmesini sağlamak için hem de eğitim, bilgi, oyun ve dinlenmelerini bir arada yapabilecekleri bir bina oluşturduk. İnşallah bilgi evimiz düşündüğümüzden daha fazla yararlı bir hizmet sunar. Önümüzdeki günlerde ilçemizde ihtiyaç olarak tespit ettiğimiz bir yerde daha bu yapıya benzer bir merkez daha hazırlamayı düşünüyoruz. Bilgi Evimiz tüm çocuklarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kayseri Vali Yardımcısı Ali Mantı ise 23 Nisan gibi anlamlı bir günde Talas’ta çocuklar için böyle bir binanın açılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, hizmetlerinden dolayı Başkan Rifat Yıldırım’a teşekkür etti.

Bilgi Evine kütüphanesindeki kitapları bağışlayan Safiyullah Kocabıyık’a teşekkür plaketini Vali Yardımcısı Mehmet Polat takdim etti.

Uluğbey Bilgi Evi, Vali Yardımcısı Ali Mantı, Mehmet Polat, Kaymakam Salih Bıçak ve Belediye Başkanı Rifat Yıldırım tarafından hizmete açıldı.

Davetlilere binayı gezdiren Başkan Yıldırım, bilgi evinin içerisinde kütüphane, konferans solonu, okuma ve ders çalışma salonu, bilgisayar salonu, kafeterya ve oyun salonu olduğunu belirtti. Açılışa katılan protokol üyelerinin en çok beğendikleri oyun salonundaki mini golfler oldu.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 18:37:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?