8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Çocuklara uygulamalı trafik eğitimi

ÇOCUKLARA UYGULAMALI TRAFİK EĞİTİMİ

Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri Trafik haftası kutlamaları çerçevesinde Trafik Polis Memuru Yılmaz Ertürk nezaretinde, Melikgazi Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Pistinde trafik kurallarını uygulamalı olarak öğrendiler.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Görevlisi Polis Memuru Yılmaz Ertürk, çocuk meclisi üyelerine ilk olarak, trafik kuralları, trafikte yapılmaması gerekenler,kazaların hangi nedenler ile meydana geldiği, sürücü ve yayaların kazaların en aza indirilmesi için neler yapması gerektiği konusunda bilgiler verdi.

Çocuk Meclisi üyeleri akülü araçlar ile trafik eğitim pistinde uygulamalı olarak trafik ışıkları, karşıdan karşıya geçişler, trafik de yayaların hakları ve trafik levhalarının ne anlam ifade ettiğini öğrendiler.

Trafik Eğitim görevlisi Yılmaz Ertürk, “Emniyet Müdürlüğü olarak 'ağaç yaş iken eğilir' anlayışı içerisinde, geleceğimiz olan çocuklarımıza trafik kuralları hakkında bilgiler veriyoruz. Uzun yıllardır devam eden bu eğitim çalışmasında ki amacımız, çocuklarımızı trafik konusunda eğiterek, bilinçli bir toplum oluşmasını sağlamaktır. İçinde bulunduğumuz Trafik Haftasında bütün sürücü ve yayalarımızı sevinçlerin telafisi olmayan hüzünlere dönmemesi için trafik kurallarına uymaya davet ediyorum” dedi.

Çocuk Meclisi üyeleri de yaptıkları açıklamada, “İlk olarak bize bu imkânı sağlayan belediye başkanımız Sayın Memduh Büyükkılıç' a teşekkür ediyoruz. Trafik kurallarını bu işin uzmanından hem teorik hem de uygulamalı olarak öğrendik. Çocuk Meclisi üyeleri olarak herkesi “Trafik kurallarına uymaya, uymayanları da uyarmaya davet ediyoruz” dediler.

ÇOCUKLARA UYGULAMALI TRAFİK EĞİTİMİ
ÇOCUKLARA UYGULAMALI TRAFİK EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2011 Cumartesi 16:51:03
Güncelleme :7 Mayıs 2011 Cumartesi 18:56:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?