5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Çöpler yer altında toplanıyor

Melikgazi Belediye Başkan Vekili Mustafa Demir, Melikgazi Belediyesi olarak sağlık ve temizlik çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirterek, yer altı konteynırlarının sayısını da bu kapsamda arttıracaklarını söyledi.


Belediye sınırları içinde daha önce 24 adet toprağa gömülü ve çevreye uyumlu çöp konteynırı yerleştirildiğini belirten Başkan Vekili Mustafa Demir " Belediye olarak atıkların gün içerisinde çok olduğu bölge olan, alış veriş merkezlerine, çarşı içerisine yeraltı konteynırları yerleştirdiklerini söyledi.
3’te 2 'lik bölümü toprağa gömülü olan bu çöp merkezleri zemine gömülü olduğu için yer kaplamadığını kaydeden Başkan Vekili Mustafa Demir,” Mekânı dar ancak kapasitesi büyük olan bu çöp konteynırlarını özellikle çarşı içerisinde değerlendiriyoruz. Bu konteynırlar gece ekiplerince boşaltılıyor. İç içe geçen iki bölümden oluşmasından dolayı hem koku, hem de sulu atıkları süzerek geri alınması sağlanılıyor. Çevre temizlik vergileri ile alınan bu yeraltı konteynırlarından 12 adet daha sipariş verdik” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2009 Pazartesi 21:08:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?