30
Nisan
2024
Salı
KAYSERİ

Çukurda can pazarı

Kayseri'de foseptik çukuruna düşerek bayılan işçiyi kurtarmak isteyen ev sahibi de çukura düştü. Kükürt ve fuel-oil birleşiminden oluşan gazdan zehirlenen 2 kişiyi kurtarmak için itfaiye ve sağlık ekipleri seferber oldu. 

Edinilen bilgiye göre, Kayseri'nin Hisarcık Beldesi'nde bulunan villasının foseptik çukurunu temizletmek için ev sahibi Durmuş Taşpınar, vidanjör getirtti. Vidanjörün çukurdaki atıkları çekememesi üzerine Duran Bal isimli işçi çukura girerek yol açmaya çalıştı. Bu arada, çukurda biriken fuel oil ve kükürt gazları, çukurda bulunan Durmuş Bal isimli işçinin bayılmasına sebep oldu. Duran Bal'ın uzun süre çukurdan çıkmaması ve ses vermemesi üzerine, villanın sahibi Durmuş Taşpınar kuyuyu kontrol etmek üzere kuyuya indi. İşçi Duran Bal'ı çıkartmak isteyen Durmuş Taşpınar, baygın vaziyetteki işçiyi çıkartmayı başaramadı. İçeride biriken gazlar nedeniyle bir süre sonra kendisi de bayılan Durmuş Taşpınar, çukurun içerisinde kaldı. Foseptik çukurunda kalan işçi ve ev sahibini kurtarmak üzere olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri çağırıldı. Çukurdaki gaz nedeniyle kuyuya kimse giremezken, itfaiye ekipleri gaz maskeleriyle kuyuya indi. Foseptik çukurunda 1 saatten fazla kalan 2 kişi, bellerine bağlanan halatlarla yine itfaiyecilerin yardımıyla dışarıya çıkartıldı. 

Durumu ağır olan işçi Duran Bal, olay yerindeki sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Erciyes Üniversitesi Gevher Nesibe Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Ev sahibi Durmuş Taşpınar ise, olay yerindeki itfaiyeciler tarafından ayıltılmaya çalışıldı. Zaman zaman sorulan sorulara cevap veren Taşpınar, olay yerine ailesinin gelmesinden sonra gelen ikinci bir ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şahısların çıkartılması sırasında Durmuş Taşpınar'ın annesi Hatice Taşpınar ise gözyaşlarını tutamadı. Ağlayan ve sürekli komşuları tarafından teselli edilmeye çalışılan yaşlı kadın da ambulansla hastaneye gönderildi. Kuyuda ölüm tehlikesi geçiren 2 kişinin zehirlenmesine, çukurda bulunan kükürt ve fuel-oilin birleşmesinden oluşan gazın neden olduğu öğrenildi. 

Hastaneye kaldırılan şahısların durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2006 Perşembe 21:53:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?