4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Cuma hutbesinde grip uyarısı

CUMA HUTBESİNDE GRİP UYARISI

Türkiye'de 3 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan domuz gribi virüsü nedeniyle Kayseri'de cuma hutbelerinde grip salgını uyarısı yapıldı.

Kayseri'de okullar, toplu taşıma araçları ve vatandaşların bir arada bulundukları bölgelerde domuz gribine karşı tedbir amaçlı dezenfekte çalışması uygulanırken, camilerde ise cemaate grip uyarısı yapıldı.

Hunat Camii İmam Hatibi Ali Çamlı, hutbede yaptığı konuşmasında, toplumu zaman zaman huzursuz eden bulaşıcı hastalıkların sürekli insan hayatında yer aldığını kaydederek, bu hastalıklara karşı insanların gerekli tedbirleri alması gerektiğini kaydetti.

İnsan sağlığının önemine değinen Çamlı, "Sağlığı korumanın 2 yönü vardır. Birincisi tedbir, ikincisi ise tedavidir. Bulaşıcı hastalıklardan kaçınmak için temizliğe önem göstermek gerekir. Her türlü mikrop saçan yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalıdır. Bununla birlikte her türlü korunmaya rağmen hastalık gelirse şifa aramamız gerekmektedir. Biz her türlü tedbirlerimizi alalım, tevekkülü Allah'a bırakalım" diye konuştu.

Çamlı, vatandaşların hiçbir şekilde paniğe kapılmaması gerektiğini de sözlerine ekledi.

CUMA HUTBESİNDE GRİP UYARISI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 15:15:03
Güncelleme :30 Ekim 2009 Cuma 17:31:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?