4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Cumhurbaşkanı Gül Erciyes'te

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, memleketi Kayseri'nin Erciyes Dağına yapılacak olan 'Erciyes Master' programı hakkında brifing aldı.

Brifingin ardından Erciyes Kayak merkezinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Gül, başörtüsü konusunda Erciyes Üniversitesindeki yaptığı konuşmanın genel bir konuşma olduğunu ve siyasi tartışmalara katılmak istemediğini söyledi.

Dünyanın en ünlü toz karına sahip olan Erciyes Dağı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ağırladı. Cumhurbaşkanı Gül, Erciyes'e Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni yapılacak olan Erciyes Master planı hakkında brifing aldı. Brifingin ardından, Erciyes Kayak merkezine geçen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, vatandaşların sevgi gösterileri ile karşılandı.

Kayak merkezinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erciyes dağının yakın bir zamanda Türkiye'nin en büyük kış merkezlerinden biri olacağını söyledi. Gül, "Türkiye'nin aslında çok güzel kış merkezi olacak yerleri vardır. Palandöken bunların başında gelmektedir. 2011 kış olimpiyatları Erzurum'da yapılacaktır. Türkiye sadece yaz turizmi ile gelişen bir ülke değildir. Aslında turizm çok geniş bir şekilde yapılabilir. Türk ekonomisi güçlü bir şekilde gelişirken, turizmi de gelişiyor. İstanbul bildiğiniz gibi 2010 yılında Avrupa'nın kültür merkezi olarak seçildi. Türkiye top yekun kalkınıyor ve gelişiyor. Bununla hepimiz iftihar ediyoruz. Ben Türkiye'nin her zaman güçlü olduğuna ve geleceğinin her zaman parlak olduğuna daima inandım. Sivil resmi herkes el birliğiyle enerjisini birleştirmeli ve Türkiye'yi ileriye doğru daha güçlü bir şekilde taşımamız gerekiyor" dedi.

Erciyes Üniversitesinde açılışlar da baş örtüsü ile ilgili olarak konuşmasının, genel bir konuşma olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, "Benim dünkü konuşmam genel bir konuşmadır. Ben siyasi tartışmalara katılmak istemiyorum. Bunları siyasetçiler, gayet şeffaf bir şekilde tartışıyorlar. Sonuçta demokrasilerdeki tartışmalar nasıl neticelenirse, öyle neticelenecektir. Benim dünkü üniversitedeki yaptığım konuşmada, üniversitelerin kalkınmada, gelişmede lokomotif olması gerektiğini söyledim. Demokratik olarak en gelişmiş ülkelerin üniversitelerinin yaşadığı ortamı yaşamaları gerektiğini söyledim. Konjektörel tartışmaları siyasetçiler yapıyorlar, bende takip ediyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü korkuluğa benzeten bir karikatürist hakkında da açıklama yapan Gül, "Benim karikatür konusunda haberim yoktu, hatta yardımcıma sordum, soruşturmayla ilgili bizim herhangi bir çalışmamız olmadığını söyledi. Ben şahsımla ilgili konularda bu tip şeylere mizah olarak bakarım. Bazen gülüp de geçerim. Karikatürde beni korkuluğa benzetmişler. Ben siyasi hayatımda kargalarla mücadele etmiş insanım. Yasal konularda Cumhurbaşkanlığı ile ilgili kanunları bilmiyorum ama ben şahsım olarak bu tip şeylere mizah olarak bakarım. Ben bunlara hep gülüp, geçerim" dedi.

'Önümüzdeki günlerde köşkte ağırlayacağı edebiyatçılarla birlikte karikatüristleri de davet etmeyi düşünür müsünüz?' sorusuna ise Gül, "Tabii düşünürüm, bunlar bir adımlık, bir seferlik toplantılar değil. Türkiye'de çok değerli sanatçılar var, yazarlar var, karikatüristler var. Ümit ediyorum ki vakit geçtikçe düzenli olarak bu toplantıları yapmak istiyorum. Önümüzde süre olduğu sürece, herkesle birlikte olmayı arzu ederim" dedi.
Irak Cumhurbaşkanı Talabani'nin Türkiye'ye yapacağı ziyaretle ilgili cumhurbaşkanlığı tarafından her hangi bir davet yapıldı mı şeklinde bir soruya ise Gül, "Irak bizim komşumuz olan bir ülke. Talabani Irak'ın seçilmiş bir Cumhurbaşkanıdır. Irak'ı temsil ediyor ve Irak'a komşu olan bir çok ülkeye gidip geliyor. Dolayısıyla Türkiye'ye de gelmesinde bir mahsur yok ama gelmesiyle ilgili yapılmış bir davet söz konusu değildir. Ama demin söylediğim gibi sonuçta bir Cumhurbaşkanıdır" şeklinde ifade etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, açıklamalarının ardından kayak merkezinde ki vatandaşların sevgi seli ile karşılaştı. Gül daha sonra yol üzerinde bulunan Hisarcık Beldesinde toplanan vatandaşlar tarafından aracı durdurulan Gül'e, Hisarcık Belde Başkanı Ali Veral tarafından kısa bir şiir okundu. Vatandaşlarla da hatıra fotoğrafı çektiren Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni yapılan Devlet Büyükleri Misafir Evinde, protokolle birlikte yemek yedi.
Cumhurbaşkanı Gül daha sonra akşam saatlerinde iş adamlarıyla bir araya geldikten sonra, düzenlenen Hayırseverler Zirvesi'ne katıldıktan sonra Kayseri'den ayrılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2008 Cumartesi 18:33:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?