4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Cumhurbaşkanı Gül Kayseri'de

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri Valiliği'ni ziyaret etti. Gül, cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ikinci kez Kayseri'ye geldi.

Bazı açılış ve temel atma törenlerine katılacak olan Cumhurbaşkanı Gül, ilk olarak Kayseri Valiliği'ni ziyaret etti.

Valilik önünde toplanan vatandaşlar tarafından alkışlar ve sevgi gösterileriyle karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşlara el sallayarak karşılık verdi.

Vatandaşların, "Kayseri'nin Gül'ü, hoş geldiniz", "Türkiye seninle Gül'ecek", "Gül'üm benim", "Cumhurun Gül'ü", "Gadasını aldığım Gül'üm, hoşgeldin" ve "Kayseri seninle gülüyor, seninle gurur duyuyor" dövizleri taşıdığı görüldü.

Valilik binasının bahçesinde Vali Mevlüt Bilici ve kent protokolü tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra kentin sorunları ve yürütülen hizmetler hakkında brifing aldı.

Vali Bilici, Cumhurbaşkanı Gül'e portresinin resmedildiği bir halı tablo hediye etti.

Brifing öncesinde açıklama yapan Gül, Kayseri'de doğduğunu ve büyüdüğünü anımsatarak, daha önce çeşitli makamlarda görevliyken kenti bir çok kez ziyaret ettiğini söyledi.

Gül, bir gazetecinin, anayasa değişikliğine ilişkin görüş ve değerlendirmelerini sorması üzerine, "Bu konularla ilgili bir şey söylemiyorum. Siyaset olur" karşılığını verdi.

Gül, brifingin ardından valilik binasının balkonundan da vatandaşlara hitap etti. Gül, Kayserililerin arasından çıkan birisi olarak uzun süre siyaset hayatında yer aldığını belirterek, "Şimdi de cumhurbaşkanı olarak şehrimizi ziyaret etmek bana ayrı heyecan, gurur ve mutluluk veriyor" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2008 Cuma 12:39:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?