4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Cumhuriyet Meydanı Projesi'ne onay çıktı

Cumhuriyet Meydanı’nda yayalar için yeni yaşam alanları oluşturulacak. Kayseri kamuoyunda yıllardır tartışılan ancak hayata geçirilemeyen Cumhuriyet Meydanı Projesi adım adım sona yaklaşıyor. Kayseri Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, Cumhuriyet Meydanı düzenleme çalışmalarına onay verdi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yaz çalışmalarına başlanacak proje çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı, sadece araçların trafik kavşağı olmaktan çıkartılıp yayaların da kullanımına sunulacak.

Konunun uzmanı mimarlık firmaları tarafından hazırlanan ve Kayseri kamuoyuna sunularak tartışmaya açılan dört projeden, uygulanmasına karar verilen yeni projeye göre Cumhuriyet Meydanı’na yeşil doku hakim olacak ve insanlar için yaşam alanları ile açık hava kafeleri inşa oluşturulacak.

Her törende araç trafiğine kapatılan Cumhuriyet Meydanı’nda yeni tören alanının düzenlenmesi ile bu sorunun önüne geçilmiş olacak. Proje kapsamında ayrıca yaya geçişini kolaylaştırmak amacıyla Orduevi ile Okburcu arasına pasajlı yaya altgeçidi yapılacak.

Önümüzdeki günlerde yapılacak ihalenin ardından başlatılacak yapım çalışmaları esnasında Sivas Caddesi araç trafiğine kapatılacak. Meydan Düzenleme çalışmaları ile eşzamanlı olarak MKP Bulvarı-Sivas Caddesi Kavşağı’na, Fuzuli Kavşağı’na ve Melikgazi Belediyesi Kavşağı’na yapılması planlanan üç adet köprülü kavşağın da inşasına başlanacak. Böylece Sivas Caddesi’nin trafiğe kapalı kaldığı zaman dilimi en aza indilirecek ve kısa zamanda yeniden araç trafiğine açılması sağlanacak.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2005 Çarşamba 16:37:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?