4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

'Cumhuriyet Treni' hareket etti

Kayseri Tekden Koleji, Sivas Selçuk İlköğretim Okulu ve TCDD iş birliği ile hazırlanan “Cumhuriyetin Temelini Sivas’ta Attık” isimli proje çevresinde Tekden Koleji öğrencileri sabah saatlerinde Kayseri’den trenle Sivas’a hareket etti.

Hareket öncesi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mehter Takımı, Kayseri Garı’nda mini konser verdi. Konserin ardından TCDD Kayseri Gar Müdürü Selahattin Sarıkaya, Kurtuluş Savaşı’nda askerleri taşımanın gururunu yaşadıklarını belirterek, şimdide öğrencileri Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas’a uğurlamanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Tekden Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekden ise, Kurtuluş Savaşı’ndaki mücadeleden bahsederek, “Allah bir daha bu ülkeye İstiklal Marşı’nı yazdırmasın. Bu önemli günde çocuklarımızla bir milletin kurtuluşunu hazırlayan kararların verildiği yerlere gidiyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata ise, bugünün anlamlı bir gün olduğunu söyledi. Ayata, “Çocuklarımızın heyecanını şimdiden hissediyorum. Bu anlamlı günde çocuklarımızın böyle bir projeye imza atmasına yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Milli ve manevi duyguları hissettiklerini bende buradan hissediyorum. Çocuklarımız, Cumhuriyetin kuruluşunu ve bizlere nasıl armağan edildiğini Sivas ilinde görecekler” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 10:21:20
Güncelleme :28 Ekim 2008 Salı 10:27:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?