4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Dar gelirliye konut müjdesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, dar gelirli insanları maddi yönden daha fazla sıkıntıya sokmamak için TOKİ konutlarının çevre düzenlemesini, alt yapı, kaldırım, asfalt, yol ve parklarını belediye olarak karşılacaklarını belirterek, "TOKİ konutlarını dar gelirli insanlara daha ucuza mal edeceğiz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, konuyla ilgili açıklamasında toplu konutların Mimarsinan Kasabası çevresinde yapılacağını söyledi.

Özhaseki, "Biz bu Toplu Konut İdaresi (TOKİ) projesini önemsiyoruz. Çünkü gecekondu önleme bölge yapma fikrinden bizi vazgeçirebilecek bir ciddi proje olarak görüyoruz. Çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) yetkilileri ile görüşmelerimiz oldu. Bunun neticesinde kendilerine birkaç yer bildirdik. Uzmanlar geldi, o yerleri tek tek gördüler. Özellikle Mimarsinan Kasabası çevresindeki yerleri daha uygun buldular. Orada 5 bin konutluk ilt etapta yapılması için çalışmalara başlanılacak. Onların bize teklifi bin konutluk bir yer yapmaktı. Bizim Kayseri için kafi olmayacağını belirttik ve 5 bin konutluk olması için ısrar ettik. Bu önerimiz bir kaç gün içerisinde neticelenecek" dedi.

Başkan Özhaseki, yapılacak bölgenin zemin kontrolünün yaptırıldığını ve proje safhasına geçeceklerini belirterek, "Biz burada başka birşey daha teklif ettik. Onların konut yapma usülleri şöyle, geliyorlar evleri yapıyorlar, çevre düzenlemeleri ve alt yapı dahil olmak üzere hepsinin parasını harcıyorlar. Sonrada insanları içerisine oturup tamamının bedelini yüzde 10 ciravında peşinat alıp çok düşük faizle 10 yıla yayarak parasını istiyorlar. Biz yetkililere çevre düzenlemesini belediye olarak yapalım diye teklif ettik. Çünkü nerede toplu konut varsa zaten biz buraların çevre düzenlemesini yapıyoruz. Asfalt, yol, parklar ve kaldırımlarıda biz yapalım diye söyledik. Zaten dar gelirli insanlar buralarda ev sahibi olacaklar. Dar gelirli insanlara birde bu yükü bindirmemiz uygun olmayacağını düşündük. Bu tür görüşmeler son safhasına geldi. Çok yakın zamanda kaç konut yapılacağı belli olacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 11:45:18
Güncelleme :30 Mart 2005 Çarşamba 15:22:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa turkaslan IP: 85.97.157.xxx Tarih : 12.04.2005 22:12:32
İstanbul da ikamet etmekte olan bir Kayserili olarak çalışmalarınızı takdir ediyorum baçarılarınızın devamını dilerim