1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAYSERİ

Davulcular bütünlemeye kaldı

Kayseri'nin merkez Kocasinan ilçesinde ramazan ayında görev yapacak davulcuları belirlemek için yapılan seçmelerde en çok ilgiyi 30 yıldır davul çalan 88 yaşındaki Mustafa Kemal Çınar görürken, bazı davulcular bütünlemeye kaldı.

Ramazan ayı süresince Kocasinan ilçesi sınırları içerisindeki 59 mahallede davul çalacak olan adaylar, belediye tarafından oluşturulan jüri önünde ter döktü. Jüri üyeleri zaman zaman ritimler konusunda davulcuları uyarırken, bazı davulcular ise sadece kendi bildiklerini çaldı. Belediye tarafından verilen logolu yelekler ve kimlik kartları ile ramazan boyunca çalışacak olan davulculardan jürinin istediği ezgileri çalamayanlar ise, eğitim görmek üzere bütünlemeye bırakıldı. Jüri üyeleri ayrıca, davulculara mani bilip bilmediklerini de sordu. Bazı davulcular bildikleri manileri okurken, diğerlerine ezberlemeleri konusunda tavsiyelerde bulunuldu. Seçmelere katılan 82 davulcu arasından en çok puan alan adaylar, ramazan ayı boyunca belirlenen mahallelerde davul çalacak.


Seçmelere katılan 88 yaşındaki 11 çocuk sahibi ve 24 torun sahibi Mustafa Kemal Çınar, maniler eşliğinde davul çaldı. Çınar, kendi yaptığı davulunu 30 yıldır çaldığını söyledi. Davulunun eski olduğunu gören Kocasinan Belediye Başkan Yardımcısı Esat Öztürk, Çınar'a davul hediye etti. Öztürk, "Asırlardır devam eden ramazan geleneğinde belediyemiz vatandaşa daha iyi hizmet vermek ve sahura onları daha rahat kaldırabilmek için böyle bir karar aldı. Komisyon nezaretinde en iyi çalanları seçmeye çalışıyoruz. Üzerlerine belediyemizin amblemi olan elbiseleri giydireceğiz ve kimlik vereceğiz, ayrıca kimin nerede ne çaldığını tespit edeceğiz" dedi.

Bütünlemeye kalan ramazan davulcuları ise, verilecek eğitimler sonrası seçilecek.

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2007 Pazartesi 12:38:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?