4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Değişti de ne oldu ?

SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devri hastanede kayıt kuyruğuna yol açarken, vatandaşlar eski sistemin kendileri için daha iyi olduğunu belirtti. SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devri, hastanelerde bir çok sorunu beraberinde getirdi.

Kayseri Devlet Hastanesi’ne devredilen SSK Bölge Hastanesi’nde kayıt için bekleyen SSK’lı hastalar, saatlerce kuyrukta beklemekten yakınırlarken, "SSK hastaneleri, Devlet Hastanesi’ne devredildi de ne oldu. Değişen hiçbir şey yok. Aynı kuyrukta yine bekliyoruz. Eskiden bu kuyrukta ilaç beklerdik, şimdi ise kayıt olmayı bekliyoruz. Muayene için kayıt olmak neredeyse öğleyi buluyor. Doktorun yazdığı her ilacı serbest eczanelerde de bulamıyoruz. Eski sistem daha iyi idi. Yetkililerden çektiğimiz çileyi görmelerini ve sorunumuza çözüm bulmalarını bekliyoruz" dediler.

Kayseri Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mahmut Baktır ise, geçtiğimiz Pazartesi gününden itibaren SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devri uygulamasının, Kayseri’de farklı yapıldığını belirterek, "Kayseri’de Devlet Hastanesi ile SSK Hastanesi birleşti. İki hastane tek başhekimle yönetiliyor. Uygulamanın ilk günü sıkıntı yaşadık. Fakat bunu SSK Hastanesi’ne dahil ettiğimiz bilgisayarlarla bir nebze aştık. SSK Hastanesi’nde bizdeki gibi bilgisayar sistemi ve otomasyon yok. Bilgisayar ve cihaz sıkıntısını, yeni cihaz alımları yaparak aşmayı planlıyoruz. Ayrıca SSK’lı hastaların ilaç sıkıntıları da var. Biliyorsunuz artık SSK hastaneleri yatan hastalar dışındakilere ilaç vermiyor. Ayakta tedavi olan hastalar da, bazı ilaçları anlaşmalı serbest eczanelerden bulamıyorlar. SSK’nın ilaçla ilgili bilgisayar ve provizyon sistemi de yetersiz. Bunların ileriki günlerde aşılacağına inanıyoruz. SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devri yeni olay. Dalgalanma olmadan deniz durulmaz. SSK’lı hastalar biraz sabretsin. Bir hafta ya da 15 gün içinde SSK’lı hastaların durumu eskisinden daha iyi olacak" diye konuştu.

Öte yandan devir olayıyla birlikte, her iki hastanede de muayene kuyruklarında bir azalma göze çarpmazken, hastalar uzun uğraşının ardından muayene olabiliyorlar.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2005 Çarşamba 14:24:09
Güncelleme :23 Şubat 2005 Çarşamba 14:27:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?