4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Deniz Kuvvetleri heyeti Kayseri'de

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yürütülen yurt dışından tedarik edilen yedek parça malzemelerinin yurt içinde üretimine yönelik yapılan yenileştirme faaliyetleri konusunda Kayseri’de bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün daha Cumhuriyeti ilan etmeden İzmir İktisat Kongresi'ni toplamasından ilham alan Envanter Kontrol Merkezi Komutanlığı, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) ile işbirliği yaparak Kayserili sanayicileri Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyaç duyduğu malzemeler hakkında bilgilendirdi.

KAYSO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme seminerine KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, Envanter Kontrol Merkezi Komutanlığı İç Kaynak Araştırma Şube Müdürlüğü'nden İkmal Binbaşı Fatih Koca, Mühendis Kıdemli Yüzbaşı Murat Korkut, Elektrik Elektronik Mühendisi Ahmet Galyan ve Makine Mühendisi Hasan Ağar'dan oluşan heyet, malzeme tedariğinde yerlileştirme çalışmaları hakkında yaptıkları sunumda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaç duyduğu malzemeleri maliyet yönetimiyle tedarik sürecini anlattı.

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak ise,Türkiye'de önemli kararlar alındığını ifade ederek, ''Türkiye'deki ticaret ve sanayi adamlarıyla bir tanışma toplantıları ve Envanter Kontrol Merkez Komutanlığı'nın ilk etapta ihtiyaçları ve sanayi odamızın becerilerinin örtüşmesi çalışmalarını önemli buluyorum. Özellikle son günlerde görüyoruz ki ülkeler kendi içi dinamikleri ile kendi iç kaynakları ile haşır neşir olursa, o ülkelerin gelişmeleri krizlerden etkilenmeleri daha az oluyor. Dolayısıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın attığı bu adımı biz takdirle karşılıyoruz. Aslında çok öteden beri savunma sanayimizle, sanayicimiz arsındaki işbirliği çok konuşulur, ülkemizin bir çok yerinde toplantılar yapıldı. Bugüne kadar yapılanlar yeterli olmadı. Biz kendimizi askeriyeye iyi anlatabilirsek, bize askeriyeden bolca iş var. Biz bunu sadece Türkiye olarak değil, tüm NATO ülkelerini hesaba alarak düşünmemiz gerekiyor. Böyle düşünürsek rakamlar inanamayacağımız boyutlara ulaşabilir'' şeklinde konuştu.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Envanter Kontrol Merkezi Komutanlığı İç Kaynak Araştırma Şube Müdürlüğü ekibi, Kayseri temasları çerçevesinde sanayi kuruluşlarına ziyarette bulunarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunacaklar.
Toplantı sonunda İkmal Binbaşı Fatih Koca, Mustafa Boydak'a şilt verirken, Mustafa Boydak da İkmal Binbaşı Fatih Koca'ya plaket takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2008 Salı 16:30:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?