3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Deniz Yıldızları'nın okuma seferberliği

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla başlatılan Deniz Yıldızı Eğitim Kursları bünyesinde "Kitap Okuma Seferberliği" başlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Argıncık, Ziya Gökalp ve Yeşil Mahalle'de faaliyet gösteren 'Deniz Yıldızı' kurslarında eğitim görmekte olan öğrencilere, kitap okuma alışkanlığı kazandırma amacıyla "Kitap Okuma Saati" uygulaması başlatıldı.

Kurslarda öğrenim gören öğrenciler, her gün belirlenen saatlerde ilgi alanlarına göre kitap okuyorlar. Uygulama ile öğrencilerin anlama ve yorumlama kabiliyetlerini geliştirilmesi ile birlikte hayata geniş bir bakış açısıyla bakmalarını sağlamak amaçlanıyor. Öğrencilerin severek ve isteyerek katıldıkları uygulama, öğrenci velileri tarafından da memnuniyetle karşılandı.

İlk olarak 2005'te Argıncık Gençlik Merkezi'nde 123 öğrenci ile başlatılan Deniz Yıldızı Eğitim Kursları'nda halen, Sümer Gençlik Merkezi, Yeşil Mahalle Sosyal Tesisleri ve Ziya Gökalp Sosyal Tesisleri'nde bin 420 öğrenci ücretsiz olarak SBS ve ÖSS'ye yönelik kurs görmekte. Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 'sosyal belediyecilik' ilkesinin gereği olarak faaliyete geçirilen gençlik merkezleri, düzenlenen kurslar dışında gençlerin 'korunaklı alanlarda' boş zamanlarını değerlendirebilecekleri sosyal mekanlar olma özelliği ile de dikkat çekiyor.

Merkezlerde, kullanıma sunulan spor araç ve gereçleri ile gençlerin hem beden, hem de fiziksel yapıları korunurken, düzenlenen etkinliklerle kültürel yönden de gelişimleri sağlanıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 11:47:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?