3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Deprem hasara yol açtı

Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Güneşli beldesinde meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremde bazı binalarda çatlamalar meydana gelirken, sarsıntı anı güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre merkez üssü Kocasinan ilçesi Güneşli beldesi olan deprem, paniğe neden oldu. İlk belirlemelere göre can ve mal kaybının olmadığı depremde, özellikle eski binalarda çatlamalar meydana geldi.

İstasyon Caddesi üzerindeki 8 katlı bir iş merkezi binasının yan bina ile arasındaki duvarda ise yaklaşık 30 santimetre genişliğinde çatlak oluştu. Polis ekibi binanın etrafında güvenlik şeridi çekerek giriş ve çıkışı yasakladı. Ahmet Paşa Caddesi üzerindeki bir binada ise ufak çapta çatlaklar oluştu.

Güneşli beldesindeki Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Medikoğlu, beldede can kaybının olmadığını, eski evlerde ise ufak çaplı hasar meydana geldiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 18:31:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatos kozan IP: 88.227.212.xxx Tarih : 13.11.2008 22:19:04

umarım daha büyükleri olmas bnde deprem merkezine yakın yerde kalıorum çok korku verici bi durum yhaa allah bidaha yaşatmasınn