5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Dere ıslah çalışmaları sürüyor

BÜNYAN'DA DERE ISLAH ÇALIŞMASI

Kayseri'nin Bünyan Belediye Başkanı Mehmet Özmen, taşkın sel önleme kanalı düzenleme çalışmalarının son aşamaya geldiğini söyledi.

Bünyan Belediyesi ve DSİ tarafından taşkın sel koruma kanalı olarak belirlenen Bük Deresi'ni ıslah çalışmaları tüm hızıyla sürdüğü bildirildi. Açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Özmen, ilçe içerisinden geçen 1,5 kilometre uzunluğundaki dere yatağında 3 aydır çalışmalar yapıldığını belirtti.

Özmen, ilk etapta ilçenin doğu kısmından başlayan düzenlemenin Bayramlı Mahallesi ile balık çiftlikleri girişine kadar uzandığını belirterek, birinci köprü altı ve civarı ile Kazırmağı yakınındaki bölgelerde çalışmaların bitme aşamasına geldiğini kaydetti.

Islah çalışmaları sayesinde dere yatağındaki kötü kokunun büyük çoğunlukta giderildiği ve imkanlar elverdiği taktirde kanal çevresini rekreasyon alanı olarak düzenleyeceklerini ifade eden Özmen, "Yaklaşık 25 yıl boyunca gündemden düşmeyen, ancak hiçbir kalıcı düzenlemeye de imkan vermeyen Bük Deresi, artık betonlama işlemiyle önümüzdeki dönemde yeni bir görünüme sahip olacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 12:34:02
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 14:26:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?