5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Derebağ Şelalesi'ne ziyaretçi akını

Kayseri'nin Yahyalı ilçesi sınırlarında bulunan Derebağ Şelalesi, doğal güzelliğiyle ziyaretçilerin akınına uğruyor.

İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Derebağ Şelalesi özellikle yöre halkından yoğun ilgi görüyor. Derebağ Belde Belediye Başkanı Fatih Hurma, takım şelalelerinin birinci ayağı olan Derebağı Şelalesi'nin bin 400 rakımlı Aladağlar'da yaklaşık 15 metre yükseklikten döküldüğünü söyledi.

Derebağ Şelalesi'nin Toros Dağları'na yağan karların erimesiyle patladığını ifade eden Hurma, "Şelalenin su seviyesi sonbahara doğru biraz daha azalmakla birlikte genelde bu şekilde gür akmaktadır. Şunu üzülerek ifade ediyorum ki, şelale bizim sorumluluk alanımız dışındadır. Burası bir orman sahası olduğu için biz belediye olarak çalışma yapamıyoruz. Milletvekillerimize konuyu ilettik. Onlar da gerekli hassasiyeti gösteriyor. İnşallah en kısa zamanda hak ettiği değeri kazandırıp burayı kent ormanı haline getireceğiz. Ondan sonra da bölge ekonomisine kazandıracağız" dedi.

Yahyalı Derebağ Şelalesi arasındaki yolun bazı bölümlerinin sıkıntılı olduğunu belirten Hurma, "Şelale alanındaki mevcut düzenleme 20 yıl önce yapılmıştır. Günümüzün şartlarına fazla da hizmet veremiyor. Burayı kent ormanı haline dönüştürdükten sonra ziyaretçilere hoş bir piknik ortamı oluşturmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda yürüyüş parkurları, gözetleme kuleleri, bambu evleri, piknik yerleri yaparak burayı canlandıracağız" diye konuştu.

Şelaleyi ağırlıklı olarak bölge insanının ziyaret ettiğini kaydeden Hurma, "Bölge dışından yabancı turistler de geliyor. Bir gelen bir kez daha gelmek istiyor. Fakat bize, 'Çok güzel bir şelale ama günün şartlarına uyarlanmamış, yöresel yiyeceklerden de tatmak istiyoruz. Sizler burayı istediğiniz gibi pazarlayamıyorsunuz' diye serzenişte bulunuyorlar. Halkı buraya yönlendirmek gerekiyor. Orman sahasında olduğundan biz yetkili olamıyoruz. Gerekli düzenlemelerin yapılması için ilgili bakanlıklarla konuşuyoruz. Burayı kent ormanı yapıp marka şelale haline getireceğiz. Günübirlik mesire alanı haline getireceğiz. İlçe ve beldemizden göçü engellemek için bu şelaleyi günümüz şartlarına uyarlamalıyız" ifadelerini kullandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 12:53:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Bilal ERENLER IP: 78.160.109.xxx Tarih : 16.06.2009 13:46:42

sn.BAŞKAN. çok geç kalmadınız ama  ne gerekiyorsa yapın,ama temizliğede çok önem verin. ALLAH SU VERMİŞ. ama temizlik yok halk sağlığı düşünüyorsanız yöresel yemeklerde hijyen gerekli şelaleyi panayır havasına sokarsanız sıkıntı yaşarsınız watandaş gıda ihtiyacını kendi temin etsin gıda kontrolü sizin yetki alanınız olmadığına göre watandaşada hastalığa davetiye çıkarmayın,,,,,sadece şelalenin temizliğine önem verin giriş ücreti almakla olmuyor bu işler......