5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Dernekten Büyükkılıç'a ziyaret

Kayseri Tomarzalılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gürpınar ve beraberindekiler, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret ederek dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Beraberindeki ikinci başkan Faruk Bozdağon ile yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Korkmaz, Yüksel Kalkan ve Ayhan Kara ile birlikte Başkan Büyükkılıç'ı ziyaret eden Dernek Başkanı Hasan Gürpınar, Tomarzalılar Derneği olarak daha çok kültür ve sanat etkinliği sergilediklerini belirtti.

Kendisinin de ressam ve edebiyatçı olarak çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Hasan Gürpınar, Melikgazi Belediyesi ile ortak gerçekleştirebilecekleri kültürel ve sosyal çalışmaları değerlendirmek istediklerini söyledi.

Ziyarette bir konuşma yapan Başkan Memduh Büyükkılıç ise, yerel kültür ve sanat çalışmaların çok önemli olduğunu söyledi. Bölgesel, sosyal ve yaşam tarzlarının, gelenek ve göreneklerin, sanat ve kültür ürünlerin gelecek kuşakla aktırılması açısından dernek ve vakıflara büyük görev düştüğünü sözlerine ekleyen Başkan Memduh Büyükkılıç, “Tomarzalılar Derneği gibi yerel kurulmuş sivil toplam örgütlerinin önemli görevleri vardır. Bu açıdan belediye olarak kültürel, sanatsal ve eğitim çalışmalarına önem veriyoruz. Kültürel zenginliğimizi geliştirecek, yaygınlaştıracak ve tanımına katkı sağlayacak her türlü etkinliği yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Başkan Memduh Büyükkılıç, bu nezaket ziyaretinden çok mutlu olduklarını ifade ederek, en kısa zamanda Tomarzalılar Derneği'ni de ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 18:50:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?