5
Mayıs
2024
Pazar
KAYSERİ

Dev bir çevre projesi daha

Kayseri'nin Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, çevre dostu belediye olarak yine bir çevre koruma ve destekleme programına imza attıklarını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Başkan Memduh Büyükkılıç, sivil toplum örgütlerinin desteklenmesi ve katılımcı demokrasinin geliştirilmesi kapsamında AB tarafından desteklenen ve Çevre Dostları Derneği'nce geliştirilen proje kapsamında Melikgazi Belediyesi'nin büyük iştirakçi olarak çevre çalışması yapacağını belirtti.

Başkan Büyükkılıç, “İlçe sınırları içerisinde ilk etapta 5 okul seçilerek, bu okullardaki öğrencilere geri dönüşüm ile ilgili eğitim verilecek. Eğitim sürecinde meslek odaları ile Milli Eğitim Müdürlüğü de yer alıyor. Zaten projenin önemli olanı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tüketici Koruma, Çocuk Dostları, Çevre Dostları ile Melikgazi Belediyesi gibi kuruluşların ve kurumların yer almasıdır. Melikgazi Belediyesi bu eğitimde geri dönüşüm çalışması, tesisi, geri dönüşümde uygulanan çalışma ve yürütülen etkinlikten dolayı aktif görev almıştır” dedi.
Başkan Memduh Büyükkılıç, 6 ay sürecek olan bu proje çalışmasında amacın Kayseri'de katı atıkların kaynağında ayrıştırılarak toplanılması bilincinin yerleştirilmesi olduğunu ifade etti. Başkan Büyükkılıç, bu çalışma ile hem birçok kurum ve kuruluşun ortak çalışacağını hem de çevre koruma ve bilincinin gelecek kuşaklara eğitim ile aktarılacağını kaydetti.

Çevre Dostları Dernek Başkanı Gül Coşkun ise, bu eğitim kapsamında 5. ve 8. sınıf öğrencilerin eğitileceğini ve birer çevreci olarak toplumda kendilerine görev verileceğini kaydetti. Coşkun, bu öğrencilerin adeta birer çevre detektifi gibi çalışacaklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 18:34:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?