4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAYSERİ

Develi Cezaevinde kurslar

Develi ilçesinde bulunan Develi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nda, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İş-Kur desteğiyle çini işlemeciliği ve bilgisayar operatörlüğü kursu açıldı.

Özürlü ve eski hükümlü çalıştırmayan iş verenlerinden ceza olarak kesilen paraların kullanılmasına yönelik hazırlanan proje, Develi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürlüğü tarafından onaylandı.

Proje kapsamında cezaevine 11 adet bilgisayar masası ve sandalyesiyle birlikte 1 adet yazıcı, 1 adet projeksiyon cihazı alındı. Develi Cumhuriyet Başsavcısı Celal Albay, İş-Kur Kayseri İl Müdürlüğü ile sözleşme yapılarak hazırlanan projenin 2 yıl süreli olarak onaylandığını belirtti.

Develi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürü İhsan Taçyıldız ise Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nden temin edilecek usta öğretici tarafından 15'er kişilik guruplara kurs verileceğini söyledi. 2 dönem 180 saat olarak düzenlenecek kursun 40 saat teorik, 140 saat pratik eğitim şeklinde tamamlanacağını ifade eden İhsan Taçyıldız, başarılı kursiyerlere sertifika verileceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2008 Perşembe 16:55:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
esra IP: 78.160.96.xxx Tarih : 5.10.2008 16:01:42

bence çok güzel bir proje, projeyi hazırlayan herkese çok teşekür ediyorum.mahkumların meslek edinmesi için onlara çok büyük bi avantaj.