3
Mayıs
2024
Cuma
KAYSERİ

Develi'de sel alarmı!

KAYSERİ’de hava sıcaklıklarının yükselmesinin ardından Erciyes Dağı’nın güneyindeki karların erimesi sonucu, dağın eteklerinde bulunan Develi İlçesi'nde su taşkınları oluştu.

DSİ, belediye ve özel idare ekiplerinin iş makinalarıyla kanal açıp, suyu ilçe dışına tahliye etmeye çalıştığı bildirildi.

Kayseri’de hava sıcaklığının 15 dereceye çıkması üzerine Erciyes Dağı’nın güneyindeki alanlarda eriyen karlar, Develi ilçesinde su taşkınlarına yol açtı. Develi Kaymakamı Ahmet Turhan, dağdan gelen suların ilçede özellikle alt yapıya zarar verdiğini söyledi. İş makinalarıyla kanal açarak, suyu farklı yönlere vermeye çalıştıklarını belirten Kaymakam Ahmet Turhan şunları söyledi:

“DSİ, Belediye ekipleri ve Özel İdare ekipleri yoğun şekilde sel sularını ilçe merkezinin dışına vermeye çalışıyor. Sel, kanalizasyon, yol ve su şebekelerine önemli oranda zarar verdi. Ancak, ev ve işyerinde henüz bir sorun yok. Amacımız da ev ve işyerlerine zarar vermesini önlemektir. Ekipler iş makineleriyle kanal açarak, dağdan gelen sel sularının ulaştığı Mustafa Asım Köksal, Aşık Seyrani, Reşadiye ve

Bahçelievler mahallelerinde, ev ve iş yerlerine zarar vermesini önlenmeye çalışıyor.”
Sindelhöyük Beldesi Cumhuriyet Mahallesi’nde 15 evin giriş katı eriyen kar sularıyla doldu. Bu evlerde kuru gıda maddeleri ile hayvanların beslenmesinde kullanılan ot ve samanların su altında kaldığı bildirildi. Kaymakam Ahmet Turhan, vatandaşların zararlarını vakıf kanalıyla karşılanacağını söyledi.

SULTANSAZLIĞI SUYLA DOLDU

Develi, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçe sınırları içinde kalan Sultansazlığı Milli Parkı’nda da, kar sularının erimesiyle su seviyesi yükselmeye başladı. Göçmen kuşların önemli uğrak yerlerinden olan ancak son yıllarda su sıkıntısı yaşayan Sultansazlığı, yeniden suyla doldu.

DHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 16:38:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?